Hanna Kosonen: "Brysselin byrokratian ääni vaikuttaa vihreissä enemmän kuin maakuntien ja suomalaisten ääni"

Kosonen (kesk.) ärähti Touko Aallon (vihr.) linjapuheesta.

Timo Seppäläinen

Keskustan eduskuntaryhmän savonlinnalainen varapuheenjohtaja Hanna Kosonen
 tulkitsee lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa, että vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon linjapuhe 
osoittaa, että vihreät haluavat antaa Euroopan unionille lisää 
keskitettyä päätösvaltaa metsäasioissa ja luonnonvarakysymyksissä.
Keskustan eduskuntaryhmän savonlinnalainen varapuheenjohtaja Hanna Kosonen tulkitsee lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa, että vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon linjapuhe osoittaa, että vihreät haluavat antaa Euroopan unionille lisää keskitettyä päätösvaltaa metsäasioissa ja luonnonvarakysymyksissä.

Keskustan eduskuntaryhmän savonlinnalainen varapuheenjohtaja Hanna Kosonen tulkitsee lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa, että vihreiden uudessa poliittisessa ohjelmassa kuuluu kestävää kasvua ja luonnonvarojen käyttöä estävä byrokratian ääni.

Kososen mielestä vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla lauantaina pitämä linjapuhe osoittaa, että vihreät haluavat antaa Euroopan unionille lisää keskitettyä päätösvaltaa metsäasioissa ja luonnonvarakysymyksissä.

— Touko Aalto halusi tuoda Vihreisiin lisää maakuntien ääntä, mutta näyttäkin käyneen, että Brysselin byrokratian ääni vaikuttaa vihreissä enemmän kuin maakuntien ja suomalaisten ääni, ihmettelee Kosonen tiedotteessaan. Kosonen on myös keskustan ilmasto-, energia ja ympäristötyöryhmän puheenjohtaja.

Aalto: Keskustalainen biotaloushuuma on turmiollinen tie

Touko Aalto sanoi puheessaan Vantaalla, että ilmastotyössä on käytettävä ratkaisuna Euroopan unionia. Hänen mielestään on ajettava EU:n yhteistä energia- ja ilmastopolitiikkaa, panostettava omavaraisuuteen ja uusiutuvaan energiaan.

Aalto arvioi puheessaan myös, että "keskustalainen biotaloushuuma on turmiollinen tie suomalaiselle luonnolle."

Aallon mielestä nykyinen hallitus on tehnyt selväksi, että luontoa ei suojella, elleivät Vihreät ole vallassa.

Kosonen: Maakuntien elinvoimaisuus ja työpaikat keskiössä

Kosonen kirjoittaa tiedotteessaan, että nykyisen hallituksen aikana alueellista tasa-arvoa on edistänyt parhaiten uusien työpaikkojen syntyminen kaikissa maakunnissa.

— Keskustalle maakuntien elinvoimaisuus ja työpaikat ovat olleet aina politiikan keskiössä. Se tarkoittaa, että haluamme, että suomalaiset luonnonvarat, maat, metsät, pellot ja mineraalit ovat suomalaisissa käsissä, linjaa Kosonen.

Kosonen arvioi, että Sipilän hallitus on ollut ilmasto- ja energiapolitiikassa edistyksellinen edelläkävijä.

— Keskustajohtoinen hallitus on mahdollistanut talouden kasvun, luonnonvarojen kestävän käytön ja työllisyyden parantumisen koko Suomessa. Samalla olemme ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen edistämien ilmasto- ja energiatoimien ansiosta saaneet kansainvälistä tunnustusta kestävän ilmasto- ja energiapolitiikan edelläkävijänä, mihin vastaavaan ei koskaan Vihreiden hallituskausilla pystytty. Viimeisimpänä esimerkkinä on päätös luopua kivihiilen käytöstä vuoteen 2029 mennessä, Kosonen muistuttaa.