Messut on markkinointia mutta myös joogaa, Hoyeria ja Rehniä

Ylivoimaisesti kaunein sijainti. Näin arvioi Kannustalojen toimitusjohtaja Mika Uusimäki kahdeksan messupaikkakunnan kokemuksella Mikkelin Kirkonvarkautta, jossa vajaan kolmen kuukauden kuluttua avataan asuntomessut.

Vesa Vuorela

Noin 70 toimittajaa osallistui median ennakkoretkelle Mikkelin asuntomessualueella.
Noin 70 toimittajaa osallistui median ennakkoretkelle Mikkelin asuntomessualueella.

Ylivoimaisesti kaunein sijainti. Näin arvioi Kannustalojen toimitusjohtaja Mika Uusimäki kahdeksan messupaikkakunnan kokemuksella Mikkelin Kirkonvarkautta, jossa vajaan kolmen kuukauden kuluttua avataan asuntomessut.
Talotehtaat tarvitsevat näkyvyyttä. Uusimäki sanoo, että messuilla on iso merkitys markkinoinnissa.


— On tärkeä tuoda erilaisia ratkaisuja ostajien ulottuville. Messut tuovat hyvin esiin rakentamisen, sisustamisen ja pihojen kokonaisuutta, toteaa Uusimäki.
— Rakentaminen on muutoksessa. Julkisivut modernisoituvat. Toisaalta neliömäärät pienentyvät, koska rakentamiskustannukset nousevat.
Uusimäki oli yksi kohteiden esittelijöistä torstaina, kun Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Mikkelin kaupungin messutoimisto järjestivät tiedotusvälineille ennakkoretken alueelle.
Noin 70 tiedotusvälineiden edustajaa tutustui taloihin, joista yli puolet oli avattu medialle, kaksi jo sisustettuna. Kaikkiaan kohteita on 31.

Retkipäivän aluksi kaupunginjohtaja Timo Halonen totesi messutalojen toteuttavan ikiaikaista haavetta omakotitaloista järven rannalla keskellä kaupunkia.
Kaupunginjohtaja sanoo seuranneensa tyytyväisin mielin projektia. Osuuskunnassa on tapahtunut henkilövaihdoksia, mikä Halosen mielestä on tuonut markkinointiin mielenkiintoisia juttuja, joita Mikkeli pääsee pilotoimaan.
— Jonkin verran on paikkakunnalla keskusteltu siitä, ovatko kaikki vielä havahtuneet hyödyntämään messuihin liittyvät mahdollisuudet. Passiivisuudesta en puhuisi, mutta herättely on ollut tarpeen.


Kun Mikkeli aikoinaan päätti hakea messuja, laman uskottiin olevan kaukana takana porttien avautuessa. Nyt vasta talous nipin napin elpyy. Halonen katsoo messujen osuvan silti hyvään saumaan.
Osuuskunnan toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoi messujen ohjelmakalenterin täyttyvän hyvää vauhtia. Uutuutena on Asukas-areena, jolla nostetaan esiin asukkaiden hyvinvointiin liittyviä asioita.
Sisältöä ohjaavat teemaviikot. Luonnon merkityksestä keskustellaan paneelissa, jota vetää yrittäjä Saimi Hoyer.
Asuntotuotanto on teemana seminaarissa, jossa Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn luo katsauksen rahamarkkinoihin. Kyseisellä kolmannella viikolla käydään muutenkin läpi talouden, tekniikan ja teknologian näkymiä.

Toisella messuviikolla järjestetään alueen kattava 15 minuutin joogahaaste. Viikon teemana on harrastukset, asumisen yhdistäminen harrastuksiin ja arjen sujuvuus.
Viimeisellä viikolla nostetaan esiin asumisen yhdenvertaisuutta, ja viikolla alkaa asumisen hyvinvointiin liittyvän ison teon etsiminen. Kyseessä on kilpailu, joka jatkuu syksyn ajan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.