Savonlinnan lentoliput myynnissä —  Budapest Aircraft Service jatkaa tammikuussa lentoja suunnitellusti

Lentoliput ovat myynnissä ajalle 8. tammikuuta—16. helmikuuta. Lopputalven ja kevään liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian.

Soila Puurtinen

Savonlinnan lentoliikennettä hoitaa jatkossakin tuttu Budapest Aircraft Service (BASe). Asia varmistui, kun Liikenneviraston lokakuussa tekemä päätös sai lainvoiman.
Savonlinnan lentoliikennettä hoitaa jatkossakin tuttu Budapest Aircraft Service (BASe). Asia varmistui, kun Liikenneviraston lokakuussa tekemä päätös sai lainvoiman.

Savonlinnan ja Helsingin välisten lentojen lentoliput tulivat myyntiin torstai-iltana.

Lentoliikennettä hoitaa jatkossakin Budapest Aircraft Service (BASe). Tämä varmistui, kun Liikenneviraston lokakuussa tekemä päätös sai lainvoiman.

Lentoliikenteen tarjouskilpailun voitti Budapest Aircraft Servicen maapalveluista Suomessa vastaava Maavoima Oy.

Tarjouskilpailussa hävinnyt ruotsalainen lentoyhtiö teki Liikennevirastolle oikaisuvaatimuksen päätöksestä. Lakimies Pekka Kouhia Liikennevirastosta vahvistaa, että Liikennevirasto on hylännyt oikaisuvaatimuksen, eikä ruotsalaisyhtiö valittanut päätöksestä.

Lentoliikenne on nyt joulutauolla ja alkaa tammikuun 8. päivänä, kuten oli suunniteltukin.

Lentoliput ovat myynnissä ajalle 8. tammikuuta—16. helmikuuta. Silloin lentoliikenteessä alkaa kaksi viikkoa kestävä hiihtolomatauko.

Lentoyhtiön Suomen-edustaja Juha Köykkä kertoo, että lopputalven ja kevään vuorot yritetään saada myyntiin mahdollisimman pian.

Aikatauluihin vain yksi muutos

Lentoliikenteen aikataulut ovat ennallaan muutoin, mutta perjantain ensimmäinen paluulento Helsingistä on siirretty aamusta iltapäivään, kello 12.50:een. Köykän mukaan tämä on tehty yleisön pyynnöstä.

— Perjantain aamulento Helsingistä Savonlinnaan on ollut kaikkein vähiten kysytty. Perjantain kello 17.30 lento on usein ollut täynnä. Nyt tarjotaan perjantai-iltapäivisin kaksi lentoa Helsingistä Savonlinnaan.

Lennot Savonlinnasta Helsinkiin lähtevät arkisin (maanantaista perjantaihin) kello 6 ja kello 14.05.

Nyt tarjotaan perjantai-iltapäivisin kaksi lentoa Helsingistä Savonlinnaan. - Juha Köykkä

Lennot Helsingistä Savonlinnaan lähtevät kello 8.05 ja kello 17.30, paitsi perjantaisin ensimmäinen lento lähtee kello 12.50.

Lauantaisin Savonlinnan ja Helsingin väliä lennetään sopimuksen mukaan oopperajuhlakaudella eli 6.7.-4.8. Juhlakauden lauantailentojen kellonaikoja ei ole vielä päätetty. Niistä päätettäessä painaa oopperajuhlien sana.

Lentoliikenteen tauot entiseen tapaan

Lentoliikenteessä on entiseen tapaan sopimukseen perustuvat tauot.
Ensimmäinen tauko on helmikuussa Helsingin ja Savonlinnan hiihtolomaviikoilla.

Seuraavaksi lentotaukoa on pääsiäisen molemmin puolin yksi viikko.
Vapunpäivänä 1. toukokuuta ei lennetä, ei myöskään 30.5., 31.5, eikä juhannuspäivänä 21.6.

Pitempi lentotauko on oopperajuhlakauden jälkeen 5.8.—25.8.
Joulutauko on tuttuun tapaan 21. joulukuuta —6. tammikuuta.

Maavoima Oy hoitaa lentoliikennettä vuodet 2018–2020 yhteensä enintään 6,6 miljoonan euron suuruisella tuella. Vuotuinen tukisumma on siis enintään 2,2 miljoonaa euroa. Tuosta summasta valtio ensi vuonna maksaa miljoonan ja Savonlinnan kaupunki 1,2 miljoonaa.

BASe aloitti Savonlinnan lentojen operaattorina kolme vuotta sitten.

Lentoliput tulivat torstaina myyntiin Airlinkin verkkosivulle. Muutaman päivän viiveellä ne tulevat myyntiin myös matkatoimistojen käyttämään verkkoon.