Kuumienkivien tonttihintaa Sulkavalla ollaan pudottamassa 30 prosenttia, mutta markkinointia ei vieläkään aloiteta

Päätös hinnanalennuksista kesti ja koronakin ehti tulla väliin.

Timo Seppäläinen

Järvi-Saimaan palvelut Oy:n ensimmäinen toimitusjohtaja Jukka Partanen esittelee Kuumienkivien aluetta vuonna 2015. Alueelle on saatu tuon jälkeen yksi kerrostalo, mutta kaikki 16 omakotitonttia ovat vielä myymättä.
Järvi-Saimaan palvelut Oy:n ensimmäinen toimitusjohtaja Jukka Partanen esittelee Kuumienkivien aluetta vuonna 2015. Alueelle on saatu tuon jälkeen yksi kerrostalo, mutta kaikki 16 omakotitonttia ovat vielä myymättä.

Sulkavan kunnanhallitus esittää, että Kuumienkivien alueen tonttihintoja pudotettaisiin 30 prosentilla.

Ajantasaistetun hinnoittelun mukaan edullisimmillaan Saimaan rantatontille pääsisi rakentamaan 38 000 eurolla. Myös tontin vuokraaminen kunnalta on mahdollista.

Alueella on valmis kunnallistekniikka valokuituineen.

Tontteja ei kuitenkaan aleta markkinoida vielä tänä kesänä.

Tämä johtuu vs. kehittämispäällikkö Susanna Issakaisen mukaan koronaviruksen aiheuttamsta poikkeustilanteesta sekä tonttien hinnoittelupäätöksen viivästymisestä. Kunnanhallituksen maanantaina tekemä päätös menee vielä valtuuston käsittelyyn.

– Hinta olisi hyvä olla tiedossa ennen kuin markkinointia aloitetaan, Issakainen toteaa.

Hänen mukaansa tonttien markkinointisuunnitelmaa on tarkoitus ryhtyä miettimään kesän jälkeen elokuussa.

Alkukesälla voimavarat suunnataan Vekaransalmen matkailutien markkinoinnin toteuttamiseen.

Demarien aloite taustalla

Kuumienkivien ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettujen tonttien hinnoittelua tarkasteltiin uudelleen, kun demarien valtuustoryhmä esitti viime lokakuussa, että tontit myytäisiin huutokaupalla.

Esitys ei mennyt läpi hallituksen käsittelyssä.

Sen sijaan tonttimarkkinointiin päätettiin osoittaa erillinen rahasumma vuoden 2020 talousarvioon. Tarkoitus oli saada päätös tonttien hinnoista tehtyä jo tammikuussa, niin että markkinointi oltaisiin aloitettu helmi-maaliskuussa ja apuna olisi käytetty kiinteistönvälittäjää.

Kunnanjohtaja esitti maaliskuussa tonttien hintojen tarkistamista 40 prosentilla alaspäin. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi, ja lopulta maanantaina hallitus hyväksyi 30 prosentin hinnanalennuksen.