Esmarinin rekrytointiprosessi sujui hyvin aina maaliin asti — Kaikki koulutuksessa olleet saivat vakituisen työpaikan

Komposiittiratkaisuja valmistava yritys palkkasi vakituiseen työhön kaikki huhti—heinäkuussa koulutetut hakijat. Tulos oli keväällä onnistuneen rekrytoinnin tulosta.

Timo Seppäläinen

Esmarin Compositesin toimitusjohtaja  Jonne Tynkkynen oli ilahtunut rekrytoinnin lopputuloksesta.
Esmarin Compositesin toimitusjohtaja  Jonne Tynkkynen oli ilahtunut rekrytoinnin lopputuloksesta.

Savonlinnalaisen Esmarin Composites Oy:n järjestämä koulutus uusille työnhakijoille onnistui hyvin, sillä kaikki 11 koulutuksessa ollutta saivat paikan yrityksestä.

Esmarin Compositesin toimitusjohtaja Jonne Tynkkynen oli ilahtunut lopputuloksesta.

— Harvemmin rekrytointi onnistuu tällä tavoin aivan sataprosenttisesti. Usein moni voi kokea koulutuksen aikana, ettei tämä olekaan se oma juttu.

Työsopimuksen tehneet 11 henkilöä seuloutuivat keväällä päättyneen rekrytoinnin aikana kaikkiaan 66:n hakemuksen joukosta. Tämän lisäksi yritys palkkasi tuolloin kolme hakijaa suoraan töihin.

Hankkeessa olivat mukana yrityksen lisäksi Henkilöstöpalvelu Linnanväki, ammattiopisto Samiedu ja osaltaan rahoittajana työvoimahallinto. Huolellisesti tehty rekrytointi olikin pohjana sille, ettei koulutusvaiheessa nähty keskeytyksiä.

— Osasimme kertoa hakijoille riittävän laajasti työstä, niin ettei sen luonne tullut koulutusvaiheessa yllätyksenä.

Kaikki asiat menivät kouluksessa hyvin, ja oli hienoa huomata jokaisen todella halunneen näihin töihin — Jonne Tynkkynen

Tiivis koulutuspaketti


Koulutus suoritettiin huhtikuusta heinäkuuhun. Teoriapuolelta käytiin läpi esimerkiksi kemikaali- ja työturvallisuuteen liittyviä asioita. Käytännön harjoittelussa tutustuttiin materiaaleihin, laitteisiin ja työtapoihin paikan päällä Esmarinilla kokeneiden tekijöiden ohjauksessa.

Esmarinilta työsopimuksen saanut savonlinnalainen Jani Kaartinen oli työtön paikkaa hakiessaan. Ilmoituksen hän huomasi Itä-Savosta.

— Koulutus oli mielestäni erittäin hyvä. Se ei kestänyt pitkään, ja siihen oli hyvin kiteytetty kaikki oleelliset asiat.

Kaartisen mukaan konkareilta sai hyvin apua, mikä antoi hyvät eväät pärjätä vakituisessakin pestissä.

— Eri työpisteillä oli aina joku kokeneempi neuvomassa, Kaartinen kertoo.

Koulutuksen kautta palkattujen henkilöiden ikähaitari on laaja. Heistä kaksi on Parikkalasta, loput Savonlinnan rajojen sisäpuolelta. Palkatut saivat Esmarinilta vakituisen pestin.

— Kaikki asiat menivät kouluksessa hyvin, ja oli hienoa huomata jokaisen todella halunneen näihin töihin, Jonne Tynkkynen kiittelee.

Esmarin Composites tuottaa erilaisia komposiittiratkaisuja muun muassa matalalattiaraitiovaunuihin sekä kylpyhuoneiden lattiaelementtejä risteilyaluksiin.

— Töitä on riittänyt mukavasti. Talouskasvu näkyy siinä positiivisesti, Tynkkynen kertoo.

Yritys työllistää ensi syyskuusta alkaen 35 henkeä yrittäjät mukaan lukien.