Pappilankatu 3:een ei ajeta ensi viikolla puskutraktorilla — kaavamuutos liiketilojen purkamiseksi ja asuintilojen rakentamiseksi on toki vireillä

Kari Repo: Kaavamuutos on pitkän tähtäimen asioita.

Pappilankatu 3:sta on vireillä kaavamuutos, että nykyiset liiketilat voitaisiin joskus purkaa ja tilalle rakentaa 6-kerroksinen asuinkerrostalo.
Pappilankatu 3:sta on vireillä kaavamuutos, että nykyiset liiketilat voitaisiin joskus purkaa ja tilalle rakentaa 6-kerroksinen asuinkerrostalo.

Savonlinnan keskustassa sijaitsevan Pappilankatu 3.n kiinteistöstä liikkuu kaupungilla hurjia huhuja.

Yksi kiinteistöissä toimivista liikkeistä on ilmoittanut toiminnan lopettamisesta ja osa muistakin on etsiskellyt keskustasta korvaavia tiloja.

Pappilankatu 3:n omistaa Pilkkakosken Kiinteistöt Oy ja se on osa Kristalli-korttelia. Kiinteistöyhtiön puolestaan omistaa Repo-Kiinteistöt Oy.

Toimitusjohtaja Kari Repo kiistää huhut kiinteistön pikaisesta purkamisesta, mutta myöntää kaavamuutoksen olevan vireillä.

— Siinä on kaikilla määräaikaiset vuokrasopimukset ja sopimuksia on voimassa ensi vuoden puolelle asti. Sopimuksia aina jatketaan tai sitten ei, ja nyt on yksi vuokralainen päättänyt olla jatkamatta.

Muita vuokralaisia ovat esimerkiksi Järjestötalo Kolomonen, Pub Play Off ja kuntosali Gym 24.

Kaavamuutos on vireillä siksi, että jonakin päivänä nykyinen Pappilankatu 3:n kiinteistö voitaisiin purkaa pois ja rakentaa tilalle 6-kerroksinen asuintalo ilman liiketiloja.

— Mitään akuuttia suunnitelmaa ei ole, mutta halutaan olla ajoissa liikkeellä. Kaava-asiat eivät ole yksittäisten kuukausien tai välttämättä vuosienkaan asioita. Tämä on tulevaisuuteen varautumista.

Simo Härkönen

Simo Härkönen