Kalastajan Kojulla uusi Muje-Baari – Baaritiskiltä voi katsella virtaavaa vettä

Terassibaarin tarkoituksena on vähentää jonoja päätiskiltä.

Soila Puurtinen

Uuden baaritiskin äärellä voi katsella kun vesi virtaa kertoo Niko Ovaska.
Uuden baaritiskin äärellä voi katsella kun vesi virtaa kertoo Niko Ovaska.

Ravintola-baari Kalastajan Koju viettää Muje-Baarin avajaisviikonloppua. Kalastajan Kojun terassia on uudistettu ja sinne on rakennettu terassibaari vähentämään päätiskin jonoja. Alaterassin ilmettä on parannettu esimerkiksi kukkilla. Merkittävin uudistus on terassin laidalle veden viereen rakennettu baaritiski, josta näkee suoraan virralle.

— Baaritiski, jossa voi nauttia illalla vaikka virvokkeita ja katsella vettä ja kaloja. Ei varmaan kovin montaa samanlaista paikkaa maailmasta löydy, kuvailee paikan omistaja Niko Ovaska innoissaan.

Soila Puurtinen

Avajaisviikonloppuna alennuksia saa vaan alaterassin Muje-Baarista.
Avajaisviikonloppuna alennuksia saa vaan alaterassin Muje-Baarista.

Uudistukset ovat tulleet Kalastajan Kojulle pitkin kesää. Viimeisimpänä valmistui terassin Muje-Baari viime viikolla. Koska ruuhka-aikoina päätiskille muodostuvia jonoja halutaan pienentää, Muje-baarista voi tilata juomien lisäksi samoja muikkuannoksia kuin sisältäkin. Avajaisviikonlopun tarkoitus on tutustuttaa asiakkaat uuteen tilauspisteeseen.

— Koko viikonlopun on drinkkejä ja olutta halvemmalla vain ja ainoastaan tässä terassibaarissa. Yläbaarissa on ihan normihinnat, nauraa Ovaska.

Baaritiski, jossa voi nauttia illalla vaikka virvokkeita ja katsella vettä ja kaloja. Ei varmaan kovin montaa samanlaista paikkaa maailmasta löydy. — Niko Ovaska

Ovaska kertoo, että Muje-Baarin avaamisen ansiosta Kalastajan Kojun lähes kolmekymmenpäiseen henkilökuntaan on saatu palkattua yksi työntekijä lisää. Suosittu ravintola-baari houkuttelee torin laidalla erityisesti turisteja. Nyt päivän aikana menee jopa 300 kiloa muikkuja ja vauhti kiihtyy vielä kesän edetessä.

Yrittäjä toivoo, että uudistusten myötä asiakkaita riittäisi vielä elokuussa.

— Toivotaan, että savonlinnalaiset löytäisivät tänne elokuussa ja miksei nytkin, vaikka onkin paljon turisteja liikkeessä.

Pe 5.7. Muje-Baarin avajaiset, La 6.7. live-musiikkia klo 19:00 alkaen: Pirkko, Teemu ja Helmi

Kommentoidut