Sauli Niinistö saapui Lustoon: "Onko hieno museo? Kuulin, että on lapsille osasto myös" — Katso video!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Savonlinnan-vierailullaan jo tutustunut norppien pesälaskentaan. Nyt on vuorossa metsämuseovierailu.

Soila Puurtinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustuu metsämuseo Luston näyttelyyn. Monet metsätyökoneet näyttivät presidentin silmiin tutuilta.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustuu metsämuseo Luston näyttelyyn. Monet metsätyökoneet näyttivät presidentin silmiin tutuilta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustuu metsämuseo Lustoon. Niinistö saapui Lustoon hieman aikataulusta myöhässä.

Niinistö malttoi tullessaan kysellä parikkalalaislapsilta, onko museo hieno. Etukäteen hän oli selvittänyt, että metsämuseossa on paljon katsottavaa myös lapsille.

Punkaharjulla moni odottaa, että Punkaharju saa hyvää julkisuutta presidentin vierailusta.

Luston tiedottaja Sari Kotivirta sanoi ennen vierailua, että presidentille halutaan esitellä museota ja suomalaisten metsäsuhdetta monipuolisesti. Kotivirta uskoo tavoitteen onnistuvan, vaikka ensi kesän erikoisnäyttelyiden rakentaminen on vielä kesken. Ne avataan 27. huhtikuuta.

Kotivirran mukaan perusnäyttelyiden suomalaista metsää kuvaava tarjonta on kattava.

— Suhtaudumme vierailuun innostuneesti.

— Lusto tarjoaa vierailijoille kattavan esityksen suomalaisten metsäsuhteista ja on usein yllättävää, kuinka paljon asioita liittyy metsään.

Lusto-kierroksella Niinistö huomasi, että monet metsäkoneet ovat ennestään tuttuja. Lisäksi presidentti tutustui entisaikojen työajan seurantaan. Maininta puuhun nojailusta sai presidentin naurahtamaan.

Niinistö on päivän aikana tutustunut jo norpansuojeluun osallistumalla pesälaskentoihin.

Jos videot eivät näy, voit katsoa ne tästä ja tästä.