Jäteveden paineviemäri noussut lähelle vedenpintaa Savonlinnan Kuussalmessa — Veneilijöitä pyydetään välttämään alueella liikkumista

Vaara-alue sijaitsee aivan Heikinpohjan edustalla Kuussalmessa. Vaara-alueen koordinaatit: 61°51,695ʹ, 28°51,493ʹ
Vaara-alue sijaitsee aivan Heikinpohjan edustalla Kuussalmessa. Vaara-alueen koordinaatit: 61°51,695ʹ, 28°51,493ʹ

Savonlinnan Veden paineviemäri on noussut lähelle vedenpintaa Savonlinnan Kuussalmessa, kertoo Savonlinnan Vesi tiedotteessaan.

Kalastaja havaitsi kaikuluotaimella välivedessä olevan johdon Kuussalmessa, lähellä Huutokalliota ja aivan syväväyläalueen reunalla.

Sukeltajat tutkivat asiaa tällä viikolla ja selvisi, että kyseessä on Heikinpohjan jätevedenpumppaamolta Pihlajaniemen jätevedenpuhdistamolle menevä jäteveden paineviemäri. Se on rakennettu vuonna 1994 ja sitä pohjassa pitävät painot ovat irronneet. Johto on kohollaan 44 metrin matkalta ja lähimmillään vedenpintaa se on noin kolmen metrin syvyydessä.

Paineviemäri ei ole tällä hetkellä käytössä, vaan toiminnassa on rinnakkainen vuonna 2014 uusittu paineviemäri. Siten välitöntä jäteveden vesistöön päätyvää vaaraa ei ole. Johtoa ryhdytään painottamaan ensi viikolla.

Paineviemäri on merkitty vesistössä kolmella oranssilla poijulla. Veneilijöitä pyydetään välttämään alueella liikkumista.