Parikkalassa koko yläkoulu liikkui — katso kuvat tapahtumapäivästä!

Itä-Savon, Tanhuvaaran urheiluopiston, SaPKon edustusjoukkueen, Parikkalan kunnan ja Linja-autoliike S. Kososen yhteinen Ilo liikuttaa -teemapäivä vieraili Parikkalassa.

Antti Varonen

Loistava fiilis. Se oli niin pallopelejä ohjanneella Elmeri Suomisella kuin monella Ilo liikuttaa -tapahtumapäivään osallistuneella Parikkalan yläkoululaisellakin.

Kirjolan koululla ja Parikkalahallissa järjestettiin koululaisille liikuntarasteja, joita olivat suunnitelleet Tanhuvaaran liikunnanohjaajaopiskelijat. Apuna ohjauksessa toimivat SaPKon edustusjoukkueen pelaajat.

— Opiskelijat saivat vapaat kädet rastien suunnitteluun, turvallisuuden rajoissa tietenkin, kertoi Kaapo Kosonen, joka paitsi ohjasi parkour-rastilla, myös ihastutti volttihypyillään ja parkour-tempuillaan.

Parkourin lisäksi liikuntarasteilla päästiin kokeilemaan niin sisä-curlingia, tanssia kuin tarkkuusheittoakin. Yksi monelle uusi laji oli kesämökkipallottelua muistuttava pickl'ball, jossa yhdistyvät tennis, sulkapallo ja pingis. Isoilla mailoilla palloteltiin salibandypalloa muistuttavalla pallolla.

Antti Varonen

Kaiken aktiivisen liikkumisen lisäksi yhdellä rastilla rauhoituttiin venyttelemään. Sitä ohjannut Laura Martikainen oli ilahtunut siitä, että koululaisista huomasi, että venyttely oli tuttua.

Lentopalloa Parikkalan Urheilijoissa pelaava Otto Hoikkala pitää venyttelyä tärkeänä:

Antti Varonen

— Treenien lisäksi venyttelen kotona muutaman kerran viikossa. Piste oli mielestäni hyvin järjestetty.

Myös tanssipiste oli osalle erityisen mieluinen:

Antti Varonen

— Street dance -piste oli ihan jees. Itse pidän juuri tämän tyyppisestä musiikista, sanoi Emmi Neuvonen.

Ilo liikuttaa -päivän järjestivät yhdessä Itä-Savo, Tanhuvaaran urheiluopisto, SaPKon edustusjoukkue, Parikkalan kunta sekä linja-autoliike S. Kosonen.

Haastattelut: Kirjolan koulun 9B-luokan oppilaat Milla Joronen, Sinipilvi Kiiski, Marja Matikainen, Ronja Roiha ja Veeti Sistonen. Koonnut: Itä-Savon tuottaja Anniina Jeskanen

Katso videolta, miten koululaisia neuvotaan Koko Suomi tanssii -koreografian saloihin. Ohjaamassa opiskelijat Hilma Klemola ja Maari Nieminen.

Anniina Jeskanen

Luetuimmat