Piispa Seppo Häkkinen kävi vihkimässä Hirvaslahden leirikeskuksen uuden hirsikappelin — Moni muistaa kappelin kehikon, joka odotti pari vuotta viimeistelyä Pääskylahdessa Moinsalmentien varrella

Kappeli voi toimia jatkossa esimerkiksi kaste- tai vihkipaikkana. Hirsikappelin alttari ja seinäryijy ovat Savonlinnan Pikkukirkosta.

Savonlinnan seurakunta / Anna-Kaisa Mannonen

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen vihki perjantaina Hirvaslahden uuden hirsikappelin. Kappelin alttari ja seinäryijy on siirretty uuteen kotiin Savonlinnan Pikkukirkosta.
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen vihki perjantaina Hirvaslahden uuden hirsikappelin. Kappelin alttari ja seinäryijy on siirretty uuteen kotiin Savonlinnan Pikkukirkosta.

Savonlinnan seurakunnan leirikeskukseen Hirvaslahteen on valmistunut uusi hirsikappeli. Hirsinen kappeli voi toimia esimerkiksi kaste- tai vihkipaikkana.

Mikkelin hiippakunnna piispa Seppo Häkkinen kävi vihkimässä kappelin perjantaina alkuillasta pidetyssä tilaisuudessa. Hän kertoi vihkimissaarnassaan kappelin rakennusvaiheista.

— Hirvaslahden kappelin valmistaminen on ollut monivaiheinen urakka. Rakennustyö alkoi vuonna 2012 sen jälkeen, kun Savonlinnan seurakunnassa oli tehty talkoilla kaksi kirkkovenettä, Barbara ja Rebekka, ja talkooväellä riitti vielä intoa jatkaa töitä, hän kertoi.

Talkooporukkaa johti aluksi Seppo Mielikäinen ja sittemmin Matti Partanen. Kappelin seinähirret on kaadettu seurakunnan omista metsistä, ja ne vuoltiin ja kehikko koottiin Pääskylahdessa.

Hirsikappelin alttari ja seinäryijy ovat Savonlinnan Pikkukirkosta 

Alun perin kappeli oli tarkoitus pystyttää Varparannan leirikeskukseen. Koska seurakunta luopui sen käytöstä, kappeli päätettiin pystyttää Hirvaslahteen.

Epätietoisuus pystytyspaikasta aiheutti sen, että valmis hirsikehikko odotti kolmisen vuotta viimeistelyä. Moni Moinsalmentien ohikulkija ehti huomata kappelin kehikon Savonlinnassa Pääskylahden hautausmaan tuntumassa. Hirret siirrettin Hirvaslahteen vuonna 2016 ja kehikko koottiin siellä uudestaan.

— Kaikki on tehty talkootyönä, paitsi sokkelin valu ja katon yläosan pikku torni, jotka seurakunnan kiinteistönhoitajat tekivät, Häkkinen kertoi.

Alttari kaiteineen ja seinäryijy ovat Savonlinnan Pikkukirkosta, joka myytiin ortodokseille joitakin vuosia sitten. — Seppo Häkkinen

Häkkisen mukaan kappeli liittyy seurakunnan kirkkotilojen historiaan kauniilla tavalla.

— Alttari kaiteineen ja seinäryijy ovat Savonlinnan Pikkukirkosta, joka myytiin ortodokseille joitakin vuosia sitten, hän mainitsi.

— Hirvaslahden kappeli kutsuu kiireen, melun, odotusten, paineiden ja ahdistusten keskeltä vetäytymään hiljaisuuteen, lepoon, rukoukseen sekä kuuntelemaan, mitä Jumalalla on sanottavana, piispa Häkkinen sanoi vihkimissaarnassaan perjantaina.

Uusimmat uutiset