Satavuotiaan Suomen luonnonsuojelukampanja ylitti reilusti tavoitteensa — Etelä-Savossa suojeltiin 98 hehtaaria

Raimo Eerola

Satavuotiaan Suomen luonnonsuojelukampanja ylitti reilusti tavoitteensa — Etelä-Savossa suojeltiin 98 hehtaaria

Suomen juhlavuoden kunniaksi järjestetyn Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjan ansiosta maahan perustettiin viime vuonna 170 uutta luonnonsuojelualuetta. Niiden yhteenlaskettu koko on 3064 hehtaaria.

Maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kampanja kannusti maanomistajia perustamaan yksityisiä luonnonsuojelualueita. Kampanjan tavoite oli 1800 hehtaaria, eli se ylittyi reilusti.

Etelä-Savossa luontolahjoja kertyi noin 98 hehtaaria. Näistä yksityisten maanomistajien lahjoituksia oli noin 63 hehtaaria ja Mikkelin kaupungin lahjoitus 35 hehtaaria.

Eteläsavolaiset luontolahjat sisältävät kangasmetsiä, soita, kalliomaastoja, rantoja ja saaria. Lahjoituksia teki 17 maanomistajaa Heinäveden, Juvan, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan ja Savonlinnan kunnista. Lukumääräisesti eniten lahjoja tuli Mäntyharjulta, 4 lahjoitusta.

Kampanjaan sai osallistua myös rahalahjoituksilla. Mukana olleiden säätiöiden kautta lahjoitettiin rahaa yhteensä noin 350 000 euroa. Lahjoituksilla on jo ostettu uusia alueita suojeluun.

Valtio osallistuu kampanjaan suojelemalla yksityisten lahjoituksia vastaavan pinta-alan. Toistaiseksi suojelupäätöksiä on tehty 665 hehtaarin edestä, ja uusien kohteiden etsintä jatkuu.

Luetuimmat

Kommentoidut