Kristillisdemokraatit vetoaa Salicon toiminnan jatkamiseksi Juvalla

KD:n Etelä-Savon piirihallitus on huolissaan myös yleisten teiden kunnosta muun muassa Kerimäellä ja Punkaharjulla.

Juvaa uhkaa sadan työpaikan häviäminen.
Juvaa uhkaa sadan työpaikan häviäminen.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus kokoontui Juvalla torstai-iltana 16.1. ja antoi kaksi julkilausumaa:

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus vetoaa salaatti- ja tuoretuotetehdas Salico Oy:n tuotannon jatkamiseksi Juvalla. Pienen paikkakunnan suuri työnantaja jättäisi suuren joukon ihmisiä työttömiksi. Se olisi todella iso takaisku Juvan kunnalle ja koko Etelä-Savolle.

KD pitää taloudellisen toiminnan ja työpaikkojen keskittämistä Etelä-Suomeen lyhytnäköisenä. KD edellyttää uudelta hallitukselta määrätietoisia toimenpiteitä alueellisen tasapainoisen kehityksen turvaamiseksi koko maassa. Kotimaisten elintarvikkeiden tuotannossa pitäisi käyttää kotimaisia raaka-aineita.

KD:n Etelä-Savon piirihallituksen mielestä yleisten teiden kunto on viime vuona huonontunut huolestuttavan kehnolle tasolle. Talvikunnossapitokauden lämpimät jaksot ovat rapauttaneet tiepäällysteet heikkoon kuntoon myös Etelä-Savon valta-, kanta- ja seututeillä. Osuvia esimerkkejä ovat tiet Kerimäen ja Puhoksen välillä sekä Punkaharjun ja Kesälahden välillä.

Vähäiset kunnossapitoon ja peruskorjaukseen varatut määrärahat tulisi kohdistaa mahdollisimman tehokkaasti ja oikein. Kesäkaudella tehtävät päällysteiden peruskunnostukset tulisi tehdä riittävän raskailla menetelmillä mm. risteysalueilla, ettei päällyste hajoa heti talvikauden alkaessa. Urapaikkaukset eivät ole riittäviä toimenpiteitä näillä alueilla.

Oikein kohdennetuilla resurssien käytöllä voidaan liikenneturvallisuus säilyttää riittävällä tasolla.

Kommentoidut