Yhteiskampanjalla työntekijöitä Savonlinnaan — "Savonlinnalaisissa yrityksissä on paljon asiantuntijatyöpaikkoja auki"

Savonlinnalaiset yritykset voivat osallistua yhteiskampanjaan työvoiman rekrytoimiseksi. Kaupungin vetämään ohjelmaan ehtii vielä mukaan.

Yhteinen rekrytointikampanja toteutetaan saimaalle.fi -nettisivustolla, sosiaalisessa mediassa sekä radiossa.
Yhteinen rekrytointikampanja toteutetaan saimaalle.fi -nettisivustolla, sosiaalisessa mediassa sekä radiossa.

Monilla savonlinnalaisilla yrityksillä on menossa vahva kasvuvaihe, mutta haasteena on ammattitaitoisen työvoiman vaikea saatavuus. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto Samiedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy toteuttavat tänä keväänä valtakunnallisen rekrytointikampanjan työvoiman houkuttelemiseksi Savonlinnaan.

Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden vetämässä hankkeessa yritykset saavat valtakunnallista näkyvyyttä, kertoo Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander.

— Osaavan työvoiman saanti tuntuu olevan hankalaa. Savonlinnalaisissa yrityksissä on auki paljon asiantuntijatyöpaikkoja ja yksittäisistä toimialoista varsinkin sähkö- ja elektroniikkateollisuus tarvitsee lisää työvoimaa, Weander sanoo.

— Kampanjalla on tarkoitus saada täytettyä noin 100 työpaikkaa.

Timo Seppäläinen

Elinkeinojohtaja Janne Weander kannustaa savonlinnalaisia yrityksiä osallistumaan yhteiseen rekrytointikampanjaan.
Elinkeinojohtaja Janne Weander kannustaa savonlinnalaisia yrityksiä osallistumaan yhteiseen rekrytointikampanjaan.

Kampanja toteutetaan Saimaalle.fi -nettisivuston kautta ja sen lisäksi kampanja saa valtakunnallista näkyvyyttä sosiaalisen median sekä radiomainonnan kautta. Yritykset pääsevät mukaan Janne Weanderin mukaan pienellä rahallisella panostuksella.

Rekrykampanjaan osallistuvia yrityksiä tuetaan työvoiman hankkimisessa yhteismainostuksen lisäksi muutenkin. Savonlinnan Vuokratalot Oy on mukana kampanjassa tarjoamassa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja mahdollisille uusille asukkaille ja Samiedu puolestaan pyrkii vastaamaan mahdolliseen uuden työvoiman koulutustarpeeseen.

Kampanjan suunnittelu on lähtenyt liikkeelle loppusyksystä viime vuonna ja se on tarkoitus toteuttaa huhti- ja toukokuun aikana, Janne Weander kertoo. Kampanjassa ovat mukana jo Sosteri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Blue Lake Communications BLC Oy, Norelco Oy, Savled Oy, Andritz Oy, eLive Ecosystem Oy, Osuuskauppa Suur-Savo, Savox Communications, Makron Oy, Kodinkulma Oy LKV ja Kahvila Alku.

Yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä kampanjan yhteyshenkilöihin:

• tiedottaja Miia Käyhkö, Savonlinnan kaupunki, miia.kayhko@savonlinna.fi, puh. 044 417 4007

• elinkeinoasiamies Matti Skyttä, Savonlinnan kaupunki, matti.skytta@savonlinna.fi, puh. 044 417 4010

• markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiina Mehtonen, Ammattiopisto Samiedu, tiina.mehtonen@samiedu.fi, puh. 044 550 6500

• toimitusjohtaja Hannu Fyhr, SAMI-Palvelut Oy, hannu.fyhr@samipalvelut.fi, puh. 044 550 6670