Parikkalaan valittiin uusi kuntatekniikan päällikkö – Työt alkanevat jo helmikuun alussa

Aiempi kuntatekniikan päällikkö irtisanoutui virastaan ja samalla työsuojelupäällikön tehtävästään joulukuussa.

Mika Strandén

Parikkalan uusi kuntatekniikan päällikkö aloittaa työnsä mahdollisesti helmikuun alussa.
Parikkalan uusi kuntatekniikan päällikkö aloittaa työnsä mahdollisesti helmikuun alussa.

Parikkalan kunnanhallitus on valinnut uudeksi kuntatekniikan päälliköksi insinööri Antti Juntusen. Valinta tehtiin kunnanhallituksen kokouksessa tiistaina.

Entinen kuntatekniikan päällikkö Mikko Kupiainen erosi virastaan 22. joulukuuta alkaen. Samalla hän luopui työsuojelupäällikön tehtävästään.

Kupiaista on sijaistanut tähän asti kunnan rakennusmestari Heikki Määttänen.

Kuntatekniikan päällikön virka oli haettavana 15. tammikuuta asti. Virkaa hakivat Antti Juntusen lisäksi insinööri Jouko Leväsluoto ja insinööri Joona Remes. Kaikki hakijat täyttivät viran pätevyysvaatimukset.

Myöhemmin Leväsluoto ilmoitti, ettei ole käytettävissä virkaan. Parikkalan kunnanhallitus haastatteli kaksi muuta hakijaa 25. tammikuuta etäyhteydellä.

"Kovan luokan hakija"

Valinta osui Tohmajärvellä asuvaan Antti Juntuseen muun muassa hänen monipuolisen työkokemuksensa vuoksi.

– Hänellä on paitsi sopiva koulutus myös osaamista suunnittelusta, valvonnasta, taloudesta ja kuntahallinnosta. Olen positiivisesti yllättynyt, että saimme noinkin kovan luokan hakijan, kunnanjohtaja Vesa Huuskonen toteaa.

Uuden kuntatekniikan päällikön virka vahvistetaan kunnanhallituksen seuraavassa kokouksessa 16. helmikuuta, jos valinnasta ei tehdä oikaisupyyntöä tai valitusta.

Työnsä uusi päällikkö aloittaa tämän hetken tiedon mukaan jo maanantaina 1. helmikuuta. Hän työskentelee ensin määräaikaisessa virkasuhteessa, ennen kuin pysyvä virka vahvistetaan mahdollisesti helmikuussa.