LUT alkaa kouluttaa koneinsinöörejä avoimessa yliopistossa Savonlinnan seudun yritysten tarpeisiin – Voi tähdätä diplomi-insinööriksi tai vain parantaa tiettyä osaamista

Valtio maksaa, oppi on yrityksille ja opiskelijoille ilmaista.

Andritz

LUT tarjoaa Savonlinnan seudun koneinsinööreille avoimia opintoja, joilla voi joko tähdätä diplomi-insinöörin tutkintoon tai parantaa jotain aluetta osaamisesta. Arkistokuva
LUT tarjoaa Savonlinnan seudun koneinsinööreille avoimia opintoja, joilla voi joko tähdätä diplomi-insinöörin tutkintoon tai parantaa jotain aluetta osaamisesta. Arkistokuva

Lappeenrannan LUT-yliopisto aloittaa konetekniikan laajan avoimen koulutuksen vastatakseen Itä-Suomen ja varsinkin Savonlinnan ja Joensuun seutujen osaamistarpeisiin, kertoo koulutusohjelmasta vastaava dosentti Harri Eskelinen.

Opinnoilla voi täydentää esimerkiksi hitsaavassa teollisuudessa ja tuotantoautomaatiossa tarvittavan digitalisaation osaamista ja modernien terästen hitsauksen tietotaitoa. Toinen tärkeä aihepiiri on robotiikan ja mekatroniikan sekä konedynamiikan sovellukset ja simulointi.

Eskelinen ei kerro mukana olevien yritysten nimiä. Tietoa on mennyt verkostojen mukaan aiemmin yhteistyötä tehneille yrityksille, toki uusiakin mahtuu mukaan.

– Tarjonta on mietitty kohdeyritysten tuotteiden mukaan. Tarjotaan koulutusta, jolle on tarvetta. Ensimmäiset opinnot ovat tarjolla maaliskuussa. Omaa osaamista voi täydentää yksittäisillä opintojaksoilla tai kerätä opintopisteitä diplomi-insinöörin tutkintoon. Halutaan kehittää osaamista, tutkintoon ei tarvitse sitoutua.

Opintojaksoille ei ole pohjakoulutusvaatimuksia. Parhaiten opinnot soveltuvat, jos henkilöllä on jo teknistä taustaa tai ammattikorkeakoulun insinööriopintoja.

Monimuotoisia opintoja on mahdollista suorittaa työn ohessa ja pitkälti etänä. Laboratorioharjoitukset tehdään Lappeenrannassa. Oppimateriaali on pääosin englanniksi, mutta opetuksessa käytetään sekä suomea että englantia.

– Jatkuvan kulkemisen kynnys jää pois. Jos löytyy sopiva yritysrypäs, voivat opettajat tarvittaessa tulla opiskelijoiden luo.

Eskelisen mukaan 50 opiskelijaa olisi hyvä ja realistinen määrä.

– Se on vuosikurssin aloittajien perusmäärä ja sillä voisimme hyvin toimia. Syntyisi esimerkiksi kymmenen hyvää työryhmää. Ylärajaa ei ole.

Eskelinen toivoo, että yrityksissä kannustetaan työntekijöitä päivittämään ammattitaitoa.

Koulutus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa ARIT-hanketta eikä maksa opiskelijalle tai yrityksille mitään.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut