Saimaan suojeluun tarvitaan voimakas ryhtiliike—Kaj Turunen ja Jarkko Wuorinen pettyneitä kaivosillan antiin

Tilaisuus vakuutti, että Saimaan suojeluun tarvitaan yhteistyötä maakuntatasolla ja eduskunnassa. Saimaan pilaamisessa nollatoleranssi.

Tuija Pauhu

Kaj Turunen oli pettynyt Heinäveden kaivostilaisuuden antiin, vaikka paikalla oli kaivoshankkeen edustaja. Hankkeesta ei herunut juuri lainkaan uutta lisätietoa.
Kaj Turunen oli pettynyt Heinäveden kaivostilaisuuden antiin, vaikka paikalla oli kaivoshankkeen edustaja. Hankkeesta ei herunut juuri lainkaan uutta lisätietoa.

Savonlinnalaiset vaikuttajat, kansanedustaja Kaj Turunen (kok) ja Etelä-Savon maakuntaliiton puheenjohtaja Jarkko Wuorinen (kesk) pettyivät kaivosyhtiön edustajan Rasmus Blomqvistin vastaamattomuuteen Heinäveden luonnonystävien kansalaistapahtumassa Heinävedellä keskiviikkoiltana.

—Kaivosyhtiöltä ei saatu minkään laista informaatiota rikastukseen tai jätevesiin liittyen, Turunen pahoittelee.

Sen sijaan muut tilaisuudessa olleet asiantuntijat varoittelivat suurista ympäristöriskeistä. Turunen ja Wuorinen ovat nyt entistä vakuuttuneempia Saimaan suojelun tarpeellisuudesta. 

—Heinäveden grafiittikaivoshankkeen vastustajien on syytä organisoitua yhteiskunnan kaikille tasoille, Turunen ja Wuorinen toteavat.

Molempien mielestä Saimaan suojeluun tarvitaan voimakas kansanliike. Lisäksi maakuntatason vaikuttajien ja eduskunnan on osallistuttava hankkeeseen.

—Ryhdymme rakentamaan tätä organisaatiota, jotta Saimaan pilaamisessa olisi nollatoleranssi, kertovat vaikuttajat. 

Love Saimaa -ryhmään jo ilmoittautuneita

Turunen ja Wuorinen ovat jo keskustelleet Etelä-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Jukka Kopran (kok) kanssa.

 —Kopra jakaa huolemme Saimaasta. Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan olen myös yhteydessä, Wuorinen kertoo.

 Turunen on perustamassa eduskuntaan Love Saimaa-ryhmää.

—Olen iloinen, että kesälomista huolimatta ryhmään on ilmoittautunut jo useita kansanedustajia yli puoluerajojen, Turunen kertoo tyytyväisenä.