Savonlinnan Vuokratalot Oy:n asukkaille on tietoa tulossa — Verkko-operaattori Elisa ohjeistaa pian asukkaita, miten operaattorin vaihtuessa kotona pitää toimia

Savonlinnan Vuokratalojen asukkaat ehtivät jo ihmetellä, kun laajakaista- ja kaapeli-tv-yhteyksien irtinsanomisesta ehdittiin tiedottaa, vaan ei kuitenkaan jatkotoimista.

Ismo Pekkarinen

Savonlinnan Vuokratalojen asukkaat alkoivat pohtia, mikä nyt eteen, kun 
BLC Telecom ilmoitti kirjeessä, milloin sen toimittamat 
tietoliikenneyhteydet katkeavat. Verkko-operaattori Elisalta tulee pian 
tietoa, kuinka muutostilanteessa menetellään. Elisa voitti aiemmin tänä 
vuonna tarjouskilpailun Savonlinnan Vuokratalojen kaapeli-tv - ja 
laajakaistayhteyksistä. 
Savonlinnan Vuokratalojen asukkaat alkoivat pohtia, mikä nyt eteen, kun BLC Telecom ilmoitti kirjeessä, milloin sen toimittamat tietoliikenneyhteydet katkeavat. Verkko-operaattori Elisalta tulee pian tietoa, kuinka muutostilanteessa menetellään. Elisa voitti aiemmin tänä vuonna tarjouskilpailun Savonlinnan Vuokratalojen kaapeli-tv - ja laajakaistayhteyksistä. 

Savonlinnan Vuokratalojen asukkaissa on ehtinyt herättää hämmennystä BLC Telecomin kirje, jossa se ilmoittaa Savonlinnan Vuokratalot Oy:n asukkaille tarjottujen kaapelitelevisio- ja sähköpostipalvelujen katkeamisesta.

Kirjeessä on kerrottu päivämääristä, jolloin BLC Telecomin laajakaistapalvelut ovat viimeistä päivää käytössä ennen yhteyksien katkaisua.

Tiedotteet johtuvat siitä, että verkko-operaattori Elisa voitti viime keväänä tarjouskilpailun rakentaa laajakaista- ja kaapelitelevisioverkko Savonlinnan

Vuokratalot Oy:lle. Tarjouskilpailussa mukana oli myös eli BLC Telecom.
Asukkaat alkoivat pohtia, kuinka heidän laajakaistayhteyksiensä käy, koska BLC:n kirjeessä on kerrottu vain yhteyksien katkaisusta, mutta ei jatkotoimista.

Savonlinnan Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kurki rauhoittelee asukkaita.

Elisa on nimittäin Kurjen mukaan laittanut aivan hiljattain postiin omat asukastiedotteensa. Niissä on ohjeet, joissa kerrotaan, kuinka pitää toimia, jotta tietoliikenneyhteyksiin ei tule katkoja operaattorin vaihtuessa.

— Sain tiedon, että Elisa kirjeet ovat lähteneet matkaan, mutta perille ne eivät ole näköjään vielä ehtineet. Varmaankin ne ovat perillä aivan kohta, Kurki sanoo.

Kirjeet on allekirjoitettu Elisan nimiin. Elisa ja Savonlinnan Vuokratalot ovat käyneet tiedotteen kuitenkin yhdessä läpi, jotta niissä olevat tiedot pitävät paikkansa.

Kurki kertoo BLC Telecomin ja Elisan sopineen keskenään, missä järjestyksessä asukkaita lähestytään muutosvaiheessa.

Kun tietoliikenneyhteyksien toimittaja vaihtuu, niin asukkailta muutos vaatii tavallisesti aina joitakin toimia. Näistä toimista Elisan kirjeissä kerrotaan.

Hannu Kurki myös sanoo, että epäselvyyksissä neuvoja voi kysyä lisäksi omalta isännöitsijältä.

— Muutoksiin on vielä aikaa. Vuokratalot järjestää pian myös asukasillan, jossa tietoliikenneyhteyksiin liittyviä kysymyksiä voi esittää. Asukasillan ajankohdasta on kerrottu matkalla olevassa kirjeessä.