Sisälle luikerrellut käärme työllisti pelastuslaitosta Punkaharjulla

Pyydystettiin muovisankoon ja vietiin luontoon rauhoittumaan.

Johanna Tenovirta

Käärme kuin käärme, pelottava silti. Näin ajattelee moni. Kuvan käärme ei liity Sorvaslahden tapaukseen, mutta kokoluokka on sama.
Käärme kuin käärme, pelottava silti. Näin ajattelee moni. Kuvan käärme ei liity Sorvaslahden tapaukseen, mutta kokoluokka on sama.

Sorvaslahdentiellä Punkaharjulla sisälle luikerrellut rantakäärme työllisti pelastuslaitosta tiistaina aamupäivällä.

Asukas soitti pelastuslaitoksen paikalle noin kello kymmenen aikaan aamupäivällä, kun näki, että lattialla luikertelee noin 50 cm pitkä käärme.

Punkaharjulta matkaan lähtenyt yksikkö varustautui tehtävään poikkeuksellisesti muovisangolla, ja löysikin vaarattomaksi rantakäärmeeksi osoittautuneen, mutta uhkaavasti käyttäytyneen käärmeen asunnon eteisestä.

Käärme otettiin sankoon ja vietiin takaisin luontoon jatkamaan matkaansa ja rauhoittumaan, koska oli ollut hieman agressiivinen pelastusoperaation aikana.

Pelastuslaitos ehti käyntinsä aikana myös valistaa isäntäväkeä. 

 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet