Parkkiperhoset liihottelevat Savonlinnassa myös ensi kesänä – Rekrytointi perhosiksi alkaa ensi viikolla

Perhoset voivat "pelastaa" parkkisakolta myös Easyparkin asiakkaan.

Timo Seppäläinen

Parkkiperhoset kiertelevät kaupungin maksullisilla pysäköintialueilla myös ensi kesänä.
Parkkiperhoset kiertelevät kaupungin maksullisilla pysäköintialueilla myös ensi kesänä.

Aiemmilta kesiltä tuttujen Parkkiperhosten tulo Savonlinnaan on varmistunut myös ensi kesäksi.

Potkulautailevat Parkkiperhoset lahjoittavat autoilijoille pysäköinnin lisäaikaa hakemalla vanhentuneen pysäköintilipun tilalle uuden. Toiminnan rahoittavat paikalliset yrittäjät.

Pysäköintisakoilta pelastetuille autoilijoille jätetään tuulilasiin iloinen tervehdys, jossa kerrotaan lisätystä pysäköintiajasta ja toivotetaan iloisia hetkiä kaupungissa.

Toiminnan tavoitteena on tuoda turisteille ja kaupunkilaisille hyvää mieltä hyväntahtoisuudellaan ja avuliaisuudellaan.

Parkkiperhosina toimii Savonlinnassa tulevana kesänä 8–10:een nuorta. Perhosten toimikausi kestää kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Ensi kesän perhosten rekrytointi alkaa ensi viikolla TE-keskuksen kautta.

Parkkiperhoset ovat yhä useammin myös matkailuneuvojia. Parkkiperhoset joutuvat työssään vastaamaan yhä useammin matkailijoiden kysymyksiin.

– Aiempina kesinä Savonlinnan oppaat ry:n oppaat ovat kouluttaneet perhosia, mistä on ollut suuri hyöty arjen työssä keskustan alueella, sanoo Parkkiperhosidean isä Janne Ripatti Synergis Oy:stä.

– Toivomme, että myös ensi kesän työntekijöille saadaan järjestettyä matkailukoulutusta, jotta vastaukset turistien kysymyksiin löytyvät.

Tulevana kesänä Parkkiperhoset tulevat mukaan Easypark-pysäköintijärjestelmään Savonlinnassa. Se tarkoittaa, että Perhoset voivat pelastaa nekin autot, jotka ovat Easyparkin asiakkaita.

Parkkiperhoset ovat toimineet Savonlinnassa kesästä 2004 alkaen. Toiminta on laajentunut Savonlinnan lisäksi Mikkeliin, Joensuuhun, Kuopioon ja Lahteen.

Uusimmat uutiset