Mikkeliläinen nainen soitti hätäkeskukseen turhaan yli 200 kertaa, syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

Naista syytetään törkeästä tietoliikenteen häirinnästä.

Arto Henriksson

Mikkeliläinen nainen soitto hätäkeskukseen aiheettomasti yli 236 kertaa. Kuvituskuva.
Mikkeliläinen nainen soitto hätäkeskukseen aiheettomasti yli 236 kertaa. Kuvituskuva.

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta mikkeliläiselle naiselle, joka soitti viime vuoden huhti-syyskuussa hätäkeskukseen aiheettomasti 236 kertaa. Syyttäjän mukaan ensiapuyksikkö kävi naisen luona turhaan 29 kertaa.

Ensiapuyksikkö teki naiselle kullakin kerralla selväksi, että yksikkö on tarkoitettu kutsuttavaksi vain silloin, kun tarve on välitön, syyttäjä sanoo.

– (Syytetty) on jatkanut aiheetonta soitteluaan viranomaisten kielloista huolimatta, ja hänet on lopulta vangittu, jotta (syytetyn) hätäkeskukselle aiheuttama häiriö saadaan loppumaan, haastehakemuksessa kerrotaan.

Naista syytetään törkeästä tietoliikenteen häirinnästä. Syyttäjän mukaan hän aiheutti toiminnallaan hätäkeskusjärjestelmälle erittäin tuntuvaa haittaa.

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään kuuden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Etelä-Savon käräjäoikeus antaa tuomion ensi kuun lopulla.

Naisella on aikaisempia sakkotuomioita Etelä-Savon käräjäoikeudessa järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja virkamiehen vastustamisesta. Ensimmäisessä tapauksessa nainen ei olisi halunnut poistua lääkärin vastaanotolta, toisessa hän kieltäytyi lähtemästä kotoaan poliisien mukaan soitettuaan hätäkeskukseen useita kertoja. Molemmat tapaukset ovat vuodelta 2019.