Susi hyökkäsi metsästyskoiran kimppuun Ruokolahdella lauantaina – Vakavasti loukkaantunut Onni-koira jouduttiin lopettamaan

Yhdeksänvuotias karjalankarhukoira Onni oli ollut mukana metsästysreissuilla pienestä pitäen.

Perttu Rautio

Susi hyökkäsi yhdeksänvuotiaan karjalankarhukoiran Onnin kimppuun viikonloppuna Syyspohjassa.
Susi hyökkäsi yhdeksänvuotiaan karjalankarhukoiran Onnin kimppuun viikonloppuna Syyspohjassa.

Susi hyökkäsi metsästyskoiran kimppuun Ruokolahdella lauantaina hirvenmetsästyksen aikana, Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa. Eläinlääkäri totesi vammojen olevan niin vakavat, että koira jouduttiin lopettamaan.

Kyseessä oli Perttu Raution omistama yhdeksänvuotias karjalankarhukoira Onni, joka oli ollut mukana metsästysreissuilla pienestä pitäen.

Onni-koira oli seuraamassa hirveä Syyspohjassa, kunnes se pysähtyi suolämpäreen luo. Se ei ollut normaalia, ja omistaja päätti lähteä katsomaan, mitä paikalla tapahtuu, Rautio kertoo tapahtuman kulusta.

– Susi oli siellä koiran kimpussa raatelemassa. Niskassa ja takavartalossa oli puremajälkiä ja vatsaontelossa pari reikää. Kannoin koiran autoon ja vein kunnan eläinlääkärille. Vammat oli niin pahat, että koira piti lopettaa, Rautio kertoo.

Rautio kertoo nähneensä lähistöllä suden myös viime syksynä, mutta aikaisemmin susien kanssa ei ole ollut ongelmia. Susihavaintoja on tehty lähialueella säännöllisesti, hän kertoo.