Olavinkatu muuttuu karnevaalikaduksi 19. syyskuuta – Vanhat autot, livemusiikki, pomppulinna ja myyntikojut täyttävät keskustan

Savonlinna Live! -hankkeessa on toteutettu yli 30 tapahtumaa Savonlinnaan ja syyskuussa sarja jatkuu.

Tuija Pauhu

Vanhat autot tulevat jälleen Olavinkadulle - Tällä kertaa 19. syyskuuta järjestettävässä Syyskarnevaalit-tapahtumassa. Kuva vuodelta 2019.
Vanhat autot tulevat jälleen Olavinkadulle - Tällä kertaa 19. syyskuuta järjestettävässä Syyskarnevaalit-tapahtumassa. Kuva vuodelta 2019.

Olavinkadulla Savonlinnan keskustassa järjestetään lauantaina 19. syyskuuta Syyskarnevaalit-markkinatempaus. Olavinkatu muuttuu karnevaalipäivän ajaksi kävelykaduksi. Myyntikojujen lisäksi kadulle parkkeeraa kavalkadi paikallisten harrastajien vanhoja ja tuunattuja ajoneuvoja.

Lisäksi luvassa on livemusiikkia, myyntikojuja, pomppulinna, taikuri ja muuta mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille.

– Olavinkadun syyskarnevaalien myötä halutaan tuoda kivijalkakaupoille asiakkaita ja näkyvyyttä sekä luoda yhteistoimintaa yrittäjien kesken. Lisäksi halutaan muistuttaa oman kaupungin palvelutarjonnan monipuolisuudesta ja tärkeydestä, tapahtuman järjestäjän, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n tiedotteessa kerrotaan.

Savonlinna Live! on tuonut vipinää kaupunkiin

Syyskarnevaalit on yksi Savonlinna Live! -hankkeen avulla kesän aikana tuotetuista yli kolmestakymmenestä tapahtumasta. Niillä pyritään tukemaan seudun palvelu- ja matkailualan yrityksiä.

Tavoitteena on ollut sekä tukea olemassa olevia tapahtumia että luoda uusia, tulevaisuudessakin kantavia, konsepteja.

Heinäkuiset Aarno Cronvallin isännöimät Savonlinnan Aamut ovat esimerkki olemassa olevasta tapahtumasta, joka muokattiin menestyksekkäästi oopperattomaan kesään sopivaksi.

Uutta on ollut esimerkiksi elokuusta rakennettu festarikuu: kaupungilla saunahypeltiin, suppailtiin ja syötiin sapaksia.

– Kesä on ollut kiireinen, mutta paljon on myös saatu aikaan. Sekä paikalliset että matkailijat ovat kiitelleet tapahtumista ja tunnelmasta: moni tuli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Savonlinnaan ja ilmoitti hyvien kokemusten jälkeen palaavansa jatkossakin, kertoo Sari Ahokainen, Savonlinna Live! -hankkeen tapahtumakoordinaattori.

– Tapahtumia riittää vielä syyskuullekin.

Tulossa on muun muassa elokuvaesityksiä, New Orleans -jazzia ja kirjallisuustapahtuma.