Uudella opettajankoulutusryhmällä pyritään turvaamaan Savonlinnan ammatillisten opettajien koulutus — Opinnot alkavat elokuussa

Itä-Suomen opettajapulaan pyritään saamaan ratkaisu ammatillisella opettajankoulutuksella.

Tuija Pauhu

XAMKin Savonlinnan yksikön opiskelijoiden aloituspaikkamäärien kasvu lisää osaltaan opettajatarvetta.
XAMKin Savonlinnan yksikön opiskelijoiden aloituspaikkamäärien kasvu lisää osaltaan opettajatarvetta.

Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu perustaa uuden opettajankoulutusryhmän, Itä-Suomen alueryhmän. Ryhmän perustamisella pyritään turvaamaan Savonlinnan ja Lappeenrannan alueiden ammatillisten opettajien koulutus.

Tällä hetkellä Itä-Suomen alueella ei ole riittävästi ammatillisia opettajia. Opettajatarvetta lisää osaltaan myös XAMKin Savonlinnan yksikön opiskelijoiden aloituspaikkamäärien kasvu.

Itä-Suomen ryhmä on suunnattu sekä opettajina toimiville että opettajaksi aikoville. Ryhmä kokoontuu Savonlinnassa ja Lappeenrannassa. Opinnot sisältävät myös verkko-opiskelua. Opinnot alkavat elokuussa.

Ammatillinen opettajankoulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden ammatillisten oppilaitosten, aikuiskoulutuksen ja ammattikorkeakoulujen lisäksi myös muiden oppilaitosten opettajille.

Itä-Suomen alueryhmän lisäksi opettajankoulutusryhmiä järjestetään Tampereella, Porissa ja Seinäjoella. Tampereella opettajankoulutusta järjestetään myös englanniksi.

Hakuaika koulutuksiin on 2.—23.1. opintopolku.fi-palvelussa.