Sulkavan talopalo alkoi sähköviasta — Poliisi ei epäile rikosta, mutta talo meni purkukuntoon

Talossa oli ollut sähköongelmia ja syttymiskohdaksi on paikantunut yläpohjan kotelo.

Soila Puurtinen

Omakotitalo paloi Sulkavalla sunnuntaina. Palosta levisi kirkonkylälle sankka savupilvi.
Omakotitalo paloi Sulkavalla sunnuntaina. Palosta levisi kirkonkylälle sankka savupilvi.

Sulkavan Mikkolantiellä sunnuntaina sattunut talopalo sai hyvin todennäköisesti alkunsa sähköviasta. Rikosta poliisi ei epäile.

Tutkimusten perusteella on selvinnyt, että palo sai alkunsa työhuoneen ja keittiön väliseinän kohdalla talon yläpohjassa olleesta kotelosta. Siellä kulki sekä lämmitysputkia että sähkökaapelia. 

Asukkaan kertoman mukaan talossa oli ollut valojen kanssa ongelmia. Välillä valot eivät olleet syttyneet ja välillä ne olivat sammuneet itsestään.

Poliisin mukaan valo-ongelmat ja tekninen tutkinta täsmäävät hyvin sen kanssa, mitä asukas on palon etenemisestä kertonut. Hän on kertonut kuulleensä rätinää ja luulleensa sen tulevan lintujen hyppelystä katolla. Kun asukas meni touhua katsomaan, tulikin räystään alta jo sankkaa savua.

Siihen tutkinta ei tässä vaiheessa ota kantaa, onko johdotuksissa ollut esimerkiksi liikaa kuormaa vai onko eristeitä päässyt esimerkiksi jokin eläin vaurioittamaan.

Noin 100-neliöisen talon kattorakenteet tuhoutuivat palossa täysin ja talo kärsi muutenkin mittavat vauriot. Tutkijoiden arvion mukaan talo meni purkukuntoon.

Talossa oli syttymishetkellä yksi henkilö. Hän pelastautui talosta pihalle itse.

Palosta levisi Sulkavan kirkonkylälle sankka savupilvi ja savua pääsi esimerkiksi kirjaston ja koulun sisätiloihin.