Anni Törnin surman käsittely käräjäoikeudessa tänään — avoimia kysymyksiä motiivi ja tekotapa

Teosta epäilty miesystävä kiistää surmaamistarkoituksen. Syyte nostettu ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen sanoi perjantaiaamuna Itä-Savon toimittajalle, että puolustus näkee asian niin, että kyseessä on pahoinpitely sekä kuolemantuottamus.

Soila Puurtinen

Puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen saapumassa oikeuden istuntoon perjantaina.
Puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen saapumassa oikeuden istuntoon perjantaina.

Anni Törnin heinäkuisen surman käsittely alkaa tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Rikoksesta epäillään Törnin miesystävää. Syyte on nostettu ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhria kohtaan, mutta kiistänyt surmaamistarkoituksen ja syyllistyneensä tappoon. Puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen sanoi perjantaiaamuna Itä-Savon toimittajalle, että puolustus näkee asian niin, että kyseessä on pahoinpitely sekä kuolemantuottamus.

Juttua käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa Savonlinnan istuntopaikassa kello 9.30 alkaen.

Avoimia kysymyksiä ovat yhä teon motiivi, tekotapa sekä tapahtumien kulku. Niihin odotetaan vastauksia käräjäoikeuden käsittelyssä.

Esitutkinta-aineisto ja haastehakemus tulevat julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sami Asikainen Itä-Suomen poliisista kertoo, ettei rikostutkinnan loppumetreillä tullut esiin mitään poikkeuksellista uutta tietoa.

Törniä etsittiin heinäkuussa katoamisen jälkeen alkuvaiheessa Savonlinnassa maastosta. Etsintöjä tehtiin myös vesillä.

Kuulusteluissa Törnin miesystävä alkoi kuitenkin kertoa tietoja, joiden perusteella tapaus kääntyi henkirikoksen tutkinnaksi. Uhrin ruumis oli kuljetettu Savonlinnasta toisen maakunnan eli Pohjois-Karjalan puolelle.

Asikainen sanoo, että tapausta tutkittiin koko ajan rikosnimikkeellä tappo, eikä tekoa nähty tutkinnan kuluessa missään vaiheessa esimerkiksi murhana.

Henkirikos tehtiin teosta epäillyn miehen asunnolla. Poliisi kertonut aiemmin, ettei surmatyössä ole käytetty ainakaan ampuma-asetta.

Päivitetty 9.27. Lisätty puolustusasianajajan kommentti.

Päivitetty 10.08. Lisätty puolustusasianajajan kuva.