Live-lähetyksiä luvassa jälleen Savonlinnan Aamusta – Katso tämän päivän lähetys tästä!

Tänään vieraina muun muassa Kari Kropsu ja Markku Mäkijärvi. Kaikki jutut ja tallenteet aamuista löytyvät linkistä tästä jutusta tai hakusanalla Savonlinnan Aamut.

Vili Väkeväinen

Savonlinnan Aamuissa on tarjolla huippuvieraita, musiikkia ja leppoisaa tunnelmaa isäntä Aarno Cronvallin johdolla.
Savonlinnan Aamuissa on tarjolla huippuvieraita, musiikkia ja leppoisaa tunnelmaa isäntä Aarno Cronvallin johdolla.

Savonlinna Live -hanke järjestää tällä viikolla livestriimaukset kolmesta Savonlinnan Aamu -tapahtumasta; tiistaina, keskiviikkona ja lauantaina.

Livestriimiä voi seurata joko Visit Savonlinna -sivustolta Facebookista tai tänään tähän juttuun liitettävästä kuvaupotuksesta kello 10 alkaen.

Tänään tiistaina 21. heinäkuuta Savonlinnan Aamun vieraina ovat Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston rehtori, kapellimestari Kari Kropsu, ja HUS:n johtajaylilääkäri, professori Markku Mäkijärvi.

Taiteilijavieraina ovat sopraano ja huilisti Mirjami Hanhisalo ja gambisti Katri Susitaival.

Savonlinnan Aamu, eli perinteinen oopperapäivän aamunavaus, järjestetään tänä vuonna heinäkuussa joka aamu Savonlinnan matkustajasatamassa Ravintola Waahdon terassilla.

Keskiviikon vieraina ovat metsämuseo Luston toimitusjohtaja Pekka Äänismaa, “Savonlinnan Parturi” -elokuvan tähti Taneli Muhonen ja parturi-kampaaja Pirjo Huovila sekä alttoviulisti Mariorvokki Marangi. Laulajavieraana on baritoni Jaakko Kortekangas.

Lauantaina aamun vieraana on Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja. Marja Nykänen. Mukana on myös Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtaja, sellisti Matti Makkonen selloineen. Laulajavieraina mezzosopraanot Monica Groop ja Erica Back.

Puistopianisteina toimivat tällä viikolla Maija Teikari ja Kristian Attila. Tilaisuuden isäntä, juontaja ja haastattelija on Aarno Cronvall.

Tallenteet tilaisuuksista löytyvät hakusanalla Savonlinnan Aamut.

Katso Itä-Savon jutut Savonlinnan Aamusta ja tallenteet livestriimauksista tästä.

Jutut ja tallenteet löytyvät verkkosivuilta myös hakusanalla Savonlinnan Aamut. Huomioi, että videossa voi näkyä aihekuva useiden minuuttien ajan, ennen kuin varsinainen tilaisuus alkaa.

Savonlinnan Aamu:

Tiistai 21.7

Vieraana Savonlinnan Musiikki- ja Tanssiopiston rehtori, kapellimestari Kari Kropsu. Mukana myös HUS:n johtajaylilääkäri, professori Markku Mäkijärvi.

Taiteilijavieraina sopraano ja huilisti Mirjami Hanhisalo ja gambisti Katri Susitaival.

Puistopianisti Maija Teikari. Isäntänä Aarno Cronvall.

Keskiviikko 22.7

Vieraana metsämuseo Luston toimitusjohtaja Pekka Äänismaa. Mukana myös “Savonlinnan Parturi” Taneli Muhonen ja parturi-kampaaja Pirjo Huovila sekä alttoviulisti Mariorvokki Marangi. Laulajavieraana baritoni Jaakko Kortekangas.

PuistopianistI Maija Teikari. Isäntänä Aarno Cronvall.

Torstai 23.7

Vieraina hotellinjohtajat Kati Vihma, Seurahuone ja Katri Palovaara, Casino. Taiteilijavieraana Savonlinna Big Bandin johtaja, saksofonisti-säveltäjä Teemu Takanen. Laulajavieraina näyttelijät Maija Yrjölä ja Matti Ruuska.

Puistopianisti Maija Teikari. Isäntänä Aarno Cronvall

Perjantai 24.7

Vieraana Savonlinnan Kulttuurikellarin toiminnanjohtaja Veera Kolehmainen. Taiteilijavieraana laulaja/lauluntekijä Joose Keskitalo.

Puistopianisti Maija Teikari. Isäntänä Aarno Cronvall.

Lauantai 25.7

Vieraana Suomen Pankin johtokunnan varapj. Marja Nykänen. Mukana Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtaja Matti Makkonen selloineen. Laulajavieraina mezzosopraanot Monica Groop ja Erica Back.

Pianistina Kristian Attila. Isäntänä Aarno Cronvall.

Sunnuntai 26.7

Vieraina Itä-Savo -lehden päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa ja kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa.

Taiteilijavieraana pianotrio Saana Pulkkinen viulu, Helmi Tynkkynen piano ja Riitta-Leena Lempinen-Vesa sello