Olavinkatu 51 tyhjenee vuokralaisista viimeistään vuodenvaihteen tietämillä — Omistaja menee rakennus- ja ympäristölautakuntaan selittämään, miksei julkisivuja ole korjattu

Lautakunta määrää uhkasakon, jos ”ei muuta ilmene”.

Timo Seppäläinen

Olavinkatu 51:n julkisivut oli määrätty kunnostettaviksi elokuun loppuun mennessä. Kiinteistön omistaja kertoo parin viikon kuluttua rakennus- ja ympäristölautakunnalle, miksei niitä ole kunnostettu.
Olavinkatu 51:n julkisivut oli määrätty kunnostettaviksi elokuun loppuun mennessä. Kiinteistön omistaja kertoo parin viikon kuluttua rakennus- ja ympäristölautakunnalle, miksei niitä ole kunnostettu.

Olavinkatu 51:ssä Savonlinnassa sijaitsevan kiinteistön omistaja Jouko Kaipainen antaa rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 21. marraskuuta selvityksen siitä, miksi talon julkisivuja ei ole kunnostettu.

Olavinkatu 51:n vuokralaiset on irtisanottu niin, että toiminta talossa voi jatkua enintään vuoden loppuun. Talossa on vuokralaisena muun muassa elokuvateatteri Olavi, jonka toiminta siis loppuu viimeistään joulusesongin päättyessä vähän vuodenvaihteen jälkeen.

Kaipainen ei ole hakenut Olavinkatu 51:ssä sijaitsevalle talolle purkulupaa. Hän kertoo myös, että talo tai tontti eivät ole vaihtaneet omistajaa.

— Keskustellaan siellä lautakunnassa ajankohtaisista asioista, Kaipainen sanoo.

Rakennus- ja ympäristölautakunta määräsi helmikuussa, että Olavinkatu 51:n julkisivut on kunnostettava elokuun loppuun mennessä. Niitä ei kuitenkaan kunnostettu.

Viime viikolla lautakunta päätti varata kiinteistön omistajalle tilaisuuden tulla kuulluksi seuraavassa kokouksessaan tai antaa asiasta kirjallisen selityksen ennen kokousta.

Lautakunta päätti, että ellei asiasta muuta ilmene, Olavinkatu 51:n julkisivujen kunnostamisesta päätetään uhkasahon uhalla.

Viekö kaupunki kiinteistön omistajilta ylläpitorahat?

Kaipainen aikoo nostaa lautakunnan kokouksessa esille myös kaupungin kiinteistöverojen ja taksojen tason.

— Nämä maksut imevät kiinteistöjen omistajilta ylläpitovaran. Tämä johtaa pikkuhiljaa kaupungin slummiutumiseen, Kaipainen sanoo.