Kuntoutussäätiö myy Kela-kuntoutuksensa Vervelle —Välillinen vaikutus myös Kruunupuiston toimintaan

Kauppa vahvistaa Verven asemaa ammatillisessa kuntoutuksessa.

Tuija Pauhu

Kruunupuiston omistama Verve vahvistaa jalansijaansa ammatillisessa kuntoutuksessa. Kuntoutussäätiön kanssa tehty kauppa vahvistaa välillisesti myös Kruunupuiston asemaa.
Kruunupuiston omistama Verve vahvistaa jalansijaansa ammatillisessa kuntoutuksessa. Kuntoutussäätiön kanssa tehty kauppa vahvistaa välillisesti myös Kruunupuiston asemaa.

Verve ostaa Kuntoutussäätiön Kela-palvelutuotannon.

Vervessä on panostettu vahvasti ammatilliseen kuntoutukseen. Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkaisen mukaan Kuntoutussäätiöstä siirtyvien osaavien ja ammattitaitoisten työntekijöiden myötä ammatillisen kuntoutuksen kasvaneeseen kysyntään pystytään vastaamaan Vervessä entistä paremmin.

Kaupassa 11 Kuntoutussäätiön työntekijää siirtyy Verven palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Käytännössä he sijoittuvat yhtiön tiloihin Helsingin Kumpulaan. Kauppa toteutetaan liikkeenluovutuksena 15. syyskuuta.

Asiakas saa itse valita kuntoutuspaikkansa

Tehty kauppa ei vaikuta Kruunupuiston toimintaan suoraan.

— Mutta kun Verve vahvistaa asemaansa valtakunnallisesti, niin tottakai se vahvistaa myös Kruunupuiston asemaa, toteaa Ronkainen.

— Ihmiset voivat nykyään valita itse kuntoutuspaikkansa. Kun tietoisuus Kruunupuiston monipuolisista palveluista leviää, uskomme, että entistä useampi valitsee sen kuntoutuspaikakseen.

Ronkaisen mukaan myös mittakaavalla on merkitystä. Isossa talossa osaamisen ylläpitoon ja kehittämiseen on käytettävissä enemmän resursseja kuin pienemmissä yksiköissä.

Säätiön tulos käytetään kehittämiseen

KK-Verve Oy:llä on kuntoutustoimintaa 15 paikkakunnalla. Vervessä työskentelee yli 300 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 23 miljoonaa euroa.

Verven omistavat Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Punkaharjulla sijaitseva Kruunupuisto. Molempien taustalla ovat kotimaisessa omistuksessa olevat säätiöt. Säätiöiden tarkoituksen mukaisesti yrityksen tulos jää yritykseen ja sillä kehitetään kuntoutustoimintaa.

Kuntoutussäätiö jatkaa kaupan jälkeen edelleen kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja palvelutoimintaa. Säätiössä työskenteli vuonna 2018 noin 70 työntekijää ja sen liikevaihto oli reilut kuusi miljoonaa euroa.

Kuntoutussäätiö päätti luopua Kela-kuntoutuksestaan tarkistettuaan säätiön strategiaa. Kuntoutussäätiön hallituksen puheenjohtajan Antti Mykkäsen mukaan kauppaa lähdettiin valmistelemaan siirtyvien työntekijöiden tulevaisuus ja työpaikat turvaten.