Viikonloppuna on jälleen Pihabongauksen aika — Tunnista tunti talvilintuja

Tero Pelkonen

Pihabongaus tuottaa tietoa talvilintukannoista. Sen tuloksissa näkyy esimerkiksi uhanalaiseksi luokitellun hömötiaisen väheneminen.
Pihabongaus tuottaa tietoa talvilintukannoista. Sen tuloksissa näkyy esimerkiksi uhanalaiseksi luokitellun hömötiaisen väheneminen.

Leudon alkutalven ja hyvän pihlajanmarjasyksyn ansiosta Suomeen on jäänyt talvehtimaan runsaasti lintuja. Se tietää runsaasti havaintoja tulevana viikonloppuna 27.—28. tammikuuta. Silloin järjestetään jälleen Suomen suurin lintuharrastustapahtuma, Birdlife Suomen Pihabongaus.

Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä tapahtuma ole kilpailu. Tavoitteena on ennen kaikkea innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta.

Kaikille avoimessa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Tarkoitus on tunnistaa lintulajit ja laskea, montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan.

Lintuhavainnot voi ilmoittaa netissä www.pihabongaus.fi tai postikortilla Birdlife Suomelle osoitteeseen Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.
Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.

Birdlife julkaisee verkkosivuillaan tuloksia jo tapahtuman aikana, alustavan yhteenvedon 29. tammikuuta ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.

Oheisella videolla esitellään Suomen yleisimmät talvilinnut. Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.