Puumala etsii avointa kunnanjohtajaa, jonka persoona ratkaisee enemmän kuin ikä: ”Matias on osoittanut, että nuorikin pärjää”

Tykätylle Matias Hildenille haetaan viransijaista pikavauhdilla. Kunnanhallituksen puheenjohtaja uskoo, että oikea tyyppi löytyy, vaikka kunnanjohtaja-kilpailu on kovaa.

Kai Skyttä

Matias Hilden on tuonut Puumalan kuntaan avointa tiedotuskulttuuria ja toimintatapaa, mistä halutaan pitää kiinni viransijaisuuden aikanakin.
Matias Hilden on tuonut Puumalan kuntaan avointa tiedotuskulttuuria ja toimintatapaa, mistä halutaan pitää kiinni viransijaisuuden aikanakin.

Puumalan kunta lähti mukaan kunnanjohtaja-kilpailuun tiistaina, kun kunnanhallitus laittoi hakuun Matias Hildenin viransijaisuuden.
Puumala etsii kunnanjohtajaa reiluksi puoleksitoista vuodeksi, koska Hilden lähtee virkavapaalla töihin valtiovarainministeriöön.

Puumalan kannalta kilpailutilanne ei ole helpoin mahdollinen, sillä moni muukin pikkukunta hakee tai on hakenut lähiaikoina kunnanjohtajaa. Parhaillaan kunnanjohtajaa etsivät esimerkiksi Hyrynsalmi ja naapurikunta Sulkava.
Puumalassa kyseessä on lisäksi määräaikainen sijaisuus, mutta kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen (kesk.) on luottavainen.
— Paikka on ollut vasta noin vuorokauden avoinna, mutta tiedustelujen pohjalta uskon, että saamme hyviä hakemuksia, Kautonen vakuuttaa.

Hakuilmoituksen mukaan Puumala odottaa kunnanjohtajan viransijaiselta soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kokemusta henkilö-, hallinto- ja talousjohtamisesta.
Kautonen korostaa, että vähintään yhtä paljon merkitystä on hyvillä vuorovaikutustaidoilla. Hilden on tuonut Puumalan kuntaan avointa tiedotuskulttuuria ja toimintatapaa, mistä halutaan pitää kiinni.
Hilden oli Puumalaan valittaessa 24-vuotiaana Suomen nuorin kunnanjohtaja. Kautonen tiedostaa, että pieni kunta voi vetää puoleensa nuoria ihmisiä, jotka hakevat ensimmäistä pestiään kunnanjohtajana.
— Ei ikä ole meille mikään ongelma vaan persoona ratkaisee paljon. Matias on osoittanut, että nuorikin pärjää, kun vain sattuu oikeanlainen tyyppi.

Rekrytoinnissa edetään Kautosen mukaan reippaalla tahdilla. Hilden aloittaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) erityisavustajana jo syyskuun alussa, joten viransijaista kaivataan pian. Hakuaika päättyy 11. syyskuuta.
Puumalan kunta toivoo, että viransijainen voi aloittaa marraskuun alussa. Vs. kunnanjohtajana toimii siihen saakka palvelujohtaja Anne Julin.

Täytettävät saappaat eivät ole ihan pienet, koska Kautosen mukaan Hilden nauttii laajaa luottamusta Puumalassa kaikkien keskuudessa, arvomaailmoista riippumatta.
— Hilden on lisännyt Puumalan näkyvyyttä ja pitänyt hyvää huolta taloudesta. Olemme kiitollisia reilusta viidestä vuodesta, mikä ei ole tänä päivänä edes kovin lyhyt aika kunnanjohtajalle, Kautonen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.