Rejlers Finland on tukevasti kasvussa — Savonlinnan toimistossa suunnitellaan muun muassa ratkaisuja Punkaharjun kertotehtaan laajennukselle

Yrityksen kasvu näkyy siinä, että kotimaassa uusia työntekijöitä aiotaan palkata reippaasti tänä vuonna. Osaajia on otettu töihin jo alkuvuodesta.

Tuija Pauhu

Rejlers Finlandin Savonlinnan toimistossa työskentelevä konetekniikan insinööri Sami Turtiainen ja Rejlers Finland Oy:n toimitusjohtaja Seppo Sorri tapasivat maanantaina Savonlinnan toimistolla. Sami Turtiainen muutti takaisin kotiseudulleen Savonlinnaan pari kuukautta sitten.
Rejlers Finlandin Savonlinnan toimistossa työskentelevä konetekniikan insinööri Sami Turtiainen ja Rejlers Finland Oy:n toimitusjohtaja Seppo Sorri tapasivat maanantaina Savonlinnan toimistolla. Sami Turtiainen muutti takaisin kotiseudulleen Savonlinnaan pari kuukautta sitten.

Rejlers Finland Oy:ssä on kulunut vuosi ollut ripeää kasvun aikaa, mikä näkyy muun muassa yrityksen henkilöstön määrän lisääntymisenä.

Monialaisia insinööripalveluja teollisuuden, energia-alan, rakentamisen ja infran tarpeisiin tarjoavalla yrityksellä on Suomessa 19 toimistoa, joista yksi sijaitsee Savonlinnassa.

Savonlinnan toimistolla maanantaina henkilöstä tapaamassa ollut Rejlers Finland Oy:n toimitusjohtaja Seppo Sorri kertoo, että alkuvuodesta maaliskuun lopulle  tultaessa yhtiö oli palkannut palvelukseensa 50 uutta henkilöä.

— Tämän vuoden tavoite on vahvistaa yrityksen Suomen henkilökunnan määrää 120 hengellä eli 15 prosentilla. Sorrin mukaan tavoite on nykyisten talousnäkymien valossa realistinen.
— Savonlinnan toimistolla tämä tarkoittaisi 1–2 hengen lisäystä.

Savonlinnan toimiston erityispiirre Sorrin mukaan on, että henkilöstön keski-ikä alkaa täällä olla suhteellisen korkea. Toimistossa on nyt töissä runsaat kymmenen työntekijää.

— Savonlinnan erityispiirre merkitsee luonnollisesti, että työntekijöiden eläköitymisiä on tulossa. Siksi me tarvitsemme Savonlinnaan jossakin vaiheessa alan nuoria osaajia. Sitä me emme halua, että henkilöiden eläkkeelle siirtymisten jälkeen Savonlinnan toimiston henkilökunnan määrä vähenisi, Sorri sanoo.

Suomen finanssikriisin aikoihin vuosina 2008–2009 vientiteollisuus, ja paperiteollisuus etunenässä, kävivät syvällä kuopassa, mistä seurasi suuria ongelmia Rejlers Finland Oy:n kaltaisille firmoille.

Sen sijaan rakentamista, infrapalveluja tai energia-alaa kriisi ei koetellut yhtä rajusti.

— Alat palautuivat toimimaan finanssikriisin jälkeen normaalisti hyvinkin nopeasti. Nyt sitten teollisuuskin on palautunut menestyjien joukkoon.

— Kasvua Rejlers on saanut totta kai myös Suomen viime aikojen yleisestä, myönteisestä talouskehityksestä, Seppo Sorri kertoo.

Rejlers Finlandin Savonlinnan toimistossa työskentelevä konetekniikan insinööri Sami Turtiainen on paluumuuttaja. Hän työskenteli useita vuosia Etelä-Suomessa yhtiön palveluksessa.

— Itse asiassa palasin kotiseudulle Savonlinnaan pari kuukautta sitten. Oli hienoa, että muutto sieltä tänne kävi mahdolliseksi ja toteutui toiveeni mukaisesti.

Turtiainen on nyt mukana viiden hengen tiimissä, joka suunnittelee ratkaisuja Metsä Woodin kertotehtaan laajennukselle Punkaharjulle.Kommentoidut