Lapsen hyväksikäyttötuomio säilyi ennallaan hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut Etelä-Savon käräjäoikeuden tuomiota. Näin keski-ikäisen miehen yhden vuoden ehdollinen vankeustuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jäi voimaan. Ratkaisu oli yksimielinen.

Asianomistajan henkilöllisyys ja hovioikeudessa kertynyt oikeudenkäyntiaineisto pidetään salassa 60 vuotta. Oikeudenkäyntikulut, yhteensä 3 266,90 euroa jäivät puolustuksen osalta valtion vahingoksi, koska tuomittu täyttää oikeusavun korvauksetta saamisen taloudelliset edellytykset.

Muutosta ratkaisuun voi hakea korkeimmalta oikeudelta, jos asialle myönnetään valituslupa.

Käräjätuomion julkisessa selosteessa kerrottiin, että vastaaja oli lukinnut alaikäiset lapset huoneeseensa yöksi. Vastaaja oli tukistanut lasta ja syyllistyneet pahoinpitelyyn. Vastaaja oli koskettanut lasta jalkojen välistä kolmena eri kertana ja syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeudessa vastaaja myönsi oven lukitsemisen ja pahoinpitelyn. Lapsen kertomaa koskettelusta, jota muu selvitys on tukenut, ei ollut käräjäoikeuden mukaan syytä epäillä. Käräjäoikeus totesi vastaajan syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.