Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen määräaikaisten opettajien pätkäpesteistä — Vielä ei tiedetä, perutaanko Savonlinnan määräaikaisten opettajien kesäpalkat

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa, että määräaikaisille opettajille maksetaan palkka myös kesäajalta.

Katja Juurikko

Vielä ei tiedetä, perutaanko Savonlinnan määräaikaisten opettajien kesäpalkat.
Vielä ei tiedetä, perutaanko Savonlinnan määräaikaisten opettajien kesäpalkat.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituksen, jonka OAJ teki Harjavallan määräaikaisten opettajien jäämisestä ilman kesäajan palkkaa. Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine vei maanantaina kaupunginhallitukseen esityksen, jonka mukaan kaupunki peruisi oman päätöksensä kesäajan palkan maksamisesta määräaikaisille opettajille.

Laine kuitenkin poisti kokouksen kuluessa asian esityslistalta, joten kaupunginhallitus ei ainakaan vielä tehnyt ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle esitystä kesäajan palkanmaksua koskevan päätöksen perumisesta.

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa budjettikokouksessaan, että määräaikaisille opettajille maksetaan palkka myös kesäajalta. Määräaikaisten opettajien työsopimuksia ei kuitenkaan vielä ole muutettu valtuuston päätöksen mukaiseksi.

Savonlinnassa on noin 28 sellaista määräaikaista opettajaa, jotka eivät sijaista ketään. Osa heistä on ollut määräaikaisena useampana lukuvuonna peräkkäin. Määräaikaisuuden perusteena on ollut kouluverkkoratkaisun odottaminen eli tieto siitä, mitä kouluja lopetetaan. Kaupunginvaltuusto päätti syksyllä, että kuluvalla valtuustokaudella ei lopeteta kouluja