Lattia on kuiva ja paikat kunnossa — Pahan vesivahingon kärsinyt kellariravintola avaa Savonlinnassa perjantaina

Kuivatus poltti rahaa ilman uudistuksiakin — Asiakkaan kannalta muuttunut on vain lattiamateriaali.

Soila Puurtinen

Karaoke Pub Olavin Olga Savonlinnan Pilkkakoskenkadulla on ollut vesivahingon vuoksi pitkään kiinni.
Karaoke Pub Olavin Olga Savonlinnan Pilkkakoskenkadulla on ollut vesivahingon vuoksi pitkään kiinni.

Kellariravintola Olavin Olga Savonlinnan Pilkkakoskenkadulla avaa ovet pitkähkön tauon jälkeen tämän viikon perjantaina.

Paikka piti sulkea marraskuussa vesivahingon vuoksi ja ja siitä saakka on tarvittu ensin kuivatusta ja sitten remonttia.

— Perjantaina klo 18 avataan. Vielä maanantaiaamuna aikataulu oli vähän auki, mutta sitten tuli rakennusmiehiltä varmistus, että perjantaiksi kaikki on valmista, kertoo ravintolatoimintaa harjoittavan Tulikuuma Kumpu Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Rautio.

Vesivahinko tapahtui lattian alla ja massa oli märempää kuin tuorebetoni. Suuria uudistuksia ei ole kuivatuksen jälkeen tehty.

— Ei siellä asiakkaan silmin katsottuna taida olla erilaista entiseen verrattuna muu kuin lattiamateriaali yhdellä alueella. Tuttu ja turvallinen olotila jatkuu.

Kaikki kustannukset eivät ole vielä selvillä, mutta Raution arvion mukaan korjauksista ja toimintakatkoksesta aiheutui yhtiölle useamman kymmenentuhannen euron tappiot.

Toimintaa jatketaan suurinpiirtein saman henkilökunnan voimin. Vakituisesti ravintola työllistää viisi henkeä ja saman verran tilapäistä työvoimaa päälle.

— Työntekijöistä on yritetty pitää kiinni katkoksesta huolimatta, he saavat homman varmasti taas pyörimään. Tapahtumiakin on tulossa.

Tulikuuma Kumpu Oy on lähtöisin Leppävirralta. Sillä on 11 ravintolaa yhdeksällä paikkakunnalla etelä-pohjois-suunnassa Lahdesta Ouluun ja itä-länsi-suunnassa Jyväskylästä Joensuuhun.

Olavin Olga on toiminut Savonlinnassa heinäkuusta 2016. Sitä ennen samassa paikassa oli ravintola Sylvester ja sitä ennen ravintola Savo.