Parikkalassa messut neljän vuoden odotuksen jälkeen

Parikkalan messujen teemana kesäkuun lopussa on yrittäjyys, maaseutu ja kulttuuri. Musiikista vastaa Jaska ja Matti Duo. Myös Parikkalan Pikkupiika julkistetaan messuilla.

Eeva Mikkonen

Eeva Paakkinen ja Sanna Lötjönen toivovat, että Parikkalan messut houkuttelevat niin näytteilleasettajia kuin messuyleisöäkin runsain mitoin ja viestivät, että tapahtumaa tarvitaan. He uskovat, että luvassa on monipuoliset messut. Paakkinen on tilannut kesäkuun lopulle hyvää säätä.
Eeva Paakkinen ja Sanna Lötjönen toivovat, että Parikkalan messut houkuttelevat niin näytteilleasettajia kuin messuyleisöäkin runsain mitoin ja viestivät, että tapahtumaa tarvitaan. He uskovat, että luvassa on monipuoliset messut. Paakkinen on tilannut kesäkuun lopulle hyvää säätä.

Parikkalan messut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen kesäkuun viimeisenä lauantaina. Parikkalahallissa ja sen ulkoalueilla järjestettävien yksipäiväisten messujen teemana on yrittäjyys, maaseutu ja kulttuuri.

Messut järjestetään kolmannen kerran yhteistyössä Parikkalan kunnan, Parikkalan Yrittäjien, Saaren Yrittäjien ja MTK Parikkalan Seudun kanssa.

Päivän ohjelmassa on muun muassa Parikkalan Pikkupiian julkistaminen, Jokeri Pokeri Box Taikashow sekä Toimentuvan muotinäytös. Musiikista vastaa lähes paikallinen Jaska & Matti Duo. Myös ulkoalueilla on luvassa jälleen monenlaista katsottavaa, koettavaa ja maisteltavaa.

Lähiruokatorista odotetaan isoa ja näyttävää

Messutoimikunta Parikkalan Yrittäjien puheenjohtajan Sanna Lötjösen ja kunnan kulttuuripäällikön Eeva Paakkisen johdolla odottaa lähiruokatorille lähellä tuotettujen herkkujen runsautta sekä paikallisten toimijoiden ruokakojuja. Tavoitteena on iso ja näyttävä lähiruokatori.

Elinkeinojohtaja Pekka Reimanin mukaan tapahtumassa on kyse kuluttajamessuista: Parikkalaa esitellään hyvän asumisen, ruoan ja vapaa-ajan mahdollisuuksien kautta mahdollisille uusille asukkaille sekä uudelle työvoimalle, joka on kriittinen kohta elinkeinoelämän kehittämisessä tällä hetkellä. Työvoimalla on kysyntää. Myös teollisten toimijoiden kannattaa siis tulla esittäytymään.

Luvassa on monipuoliset messut. Paakkinen on jo katsellut vanhoja koulutauluja myyntiin. Yksi lapsiperheiden vetonaula on kotieläinpiha.

Yhdistykset sankoin joukoin mukaan

Paakkinen kannustaa paikalliskulttuurin edustajia eli yhdistyksiä mukaan esittelemään toimintaansa. Tällöin on tarjolla maksuttomia kunnan yhteistyökumppaneiden paikkoja. Jos myydään arpoja, omia tuotteita tai elintarvikkeita, on varattava maksullinen paikka.

Tavoitteena on iso ja näyttävä lähiruokatori.

Messupaikkoja on varattu tähän mennessä jo parikymmentä, mutta vielä on tilaa. Kaikkiaan messuilla on tarjolla 37 paikkaa, mutta lisääkin pystytään järjestämään. 

Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat vielä kevään aikana. Toukokuun lopulla julkaistaan paikallislehden mukana messuliite.

Parikkalan messut la 30.6.2018 klo 10–17 Parikkalahallissa ja sen ulkoalueilla. Messupaikkojen varaus parikkalanmessut.fi-sivujen kautta tai soittamalla Sanna Lötjöselle 0500 838 765.