Sosteri tiedottaa koronavirustartuntojen lukumäärästä verkkosivullaan ja THL raportoi tartuntatiedot sairaanhoitopiireittäin – Katso linkit tästä

Timo Seppäläinen

Sosteri avasi infektioaseman koronaviruspandemian vuoksi 24. maaliskuuta.
Sosteri avasi infektioaseman koronaviruspandemian vuoksi 24. maaliskuuta.

Sosteri päivittää testeissä todettujen koronavirustartuntojen lukumäärän verkkosivuilleen.

Tiedot päivitetään arkipäivisin, viikonlopun osalta tiedot päivitetään maanantaina, kun vastaukset on saatu. 

Sosteri kommentoi tapauksia vain silloin, jos sillä on vaikutusta alueen väestön suojaamiseen tai jos tähän on erityinen, perusteltu tarve tartuntaketjun selvittämisen vuoksi. Tilannekuva löytyy sivulta www.sosteri.fi/koronatilanne

THL:n koronakartta kertoo koko maan tilanteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi kootusti kaikki tartunnat koko Suomen osalta. Tuorein tilanne sairaanhoitopiireittäin on katsottavissa täältä. THL:n kartta toimi aiemmin muutaman päivän viiveellä, mutta ajoittain se kertoo uusista tartunnoista nopeammin kuin Sosteri.

THL:n kartta avautuu ilmaantuvuus-kohdasta, josta näkee todettujen tapausten määrän sataatuhatta asukasta kohti. Tapaus-painikkeesta saa todettujen tapausten määrän.

Sosterin päivystyspalveluita tarvitsevien tulee soittaa numeroon 116 117 ennen saapumista. Terveysasemille saapuvien tulee soittaa terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon 015 527 7112.

Jos sinulla on epäily koronavirustartunnasta, soita numeroon 116 117.

Puhelinsoiton perusteella Sosteri ohjaa hengitystieoireiset asiakkaat erilliselle infektioasemalle, joka toimii vain ajanvarauksella. Infektioasemalle sisään tullessa hoitaja ohjeistaa suojautumisessa ja opastaa erilliseen odotustilaan.

Infektioaseman Sosteri avasi koronaviruspandemian vuoksi 24. maaliskuuta. Aseman sisäänkäynti on keskussairaalan päivystyksen pihalta, ennen päivystyksen ovia vasemmalla.