Sosteri ulkoistaa talous- ja henkilöstöhallinnon – Työntekijät jatkavat töitään Savonlinnassa

Tehtävät siirtyvät Monetra Pohjois-Savo Oy:n hoitoon maaliskuun alussa.

Kuvakaappaus

Sosteri ulkoistaa talous- ja henkilöstöhallinnon – Työntekijät jatkavat töitään Savonlinnassa

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin talous- ja henkilöstöhallinto siirtyy Monetra Pohjois-Savo Oy:n hoidettaviksi maaliskuun alussa.

Sosterin talous- ja henkilöstöhallinnon kaksitoista työntekijää siirtyvät liikkeenluovutuksella Monetralle, mutta he jatkavat töitään Sosterin tiloissa Savonlinnassa.

– Tavoitteena on tuottaa Sosterin tarvitsemat tukipalvelut nykyistä kustannustehokkaammin tilanteessa, jossa kuntien taloutta koskevat näkymät ovat haasteelliset, toteaa Sosterin johtaja Panu Peitsaro kuntayhtymän tiedotteessa.

Sosterin hallitus päätti loppuvuodesta merkitä Monetra Pohjois-Savo Oy:n osakkeita. Tämä teki mahdolliseksi talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden hankkimisen Monetralta.

Monetra on kuntien ja kuntayhtymien omistama in house -yhtiö ja osa Monetra-konsernia. Konsernissa työskentelee yli 800 talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaista, joista Pohjois-Savossa on sata. Yhtiön suurimpia omistajia ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Yhtiö on vahvassa kasvussa ja sen liikevaihto oli viime tilikaudella 7,4 miljoonaa euroa.

Peitsaron mukaan thteistyön käynnistämistä on suunniteltu hyvässä yhteistyössä syksystä saakka. Palveluita ja toimintatapoja kehitetään jatkossakin yhdessä hyödyntäen Monetran asiantuntemusta talous- ja henkilöstöhallinnon palveluista.

 – Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden automatisaatio etenee vauhdikkaasti lähivuosina. Palveluiden digitalisointi tehostaa toimintaa ja laskee kustannuksia, mutta se edellyttää myös merkittäviä investointeja henkilöstön osaamiseen ja järjestelmiin lähitulevaisuudessa. Tässä kehityksessä Monetra voi auttaa asiakasta, toteaa Monetra Pohjos-Savo Oy:n toimitusjohtaja Satu Keskitalo-Makkonen tiedotteessa.

Uusimmat uutiset