Kansanopiston koronasulku Punkaharjulla on päättynyt – Sosteri alkaa julkaista koronan tilannekuvaa tiistaisin

Itä-Savossa koronatilanne on rauhallinen, enemmänkin laskeva kuin nouseva.

Tuija Pauhu

Itä-Karjalan kansanopisto suljettiin kaksi viikkoa sitten koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
Itä-Karjalan kansanopisto suljettiin kaksi viikkoa sitten koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kaksi viikkoa kestänyt Itä-Karjalan kansanopiston sulku Punkaharjulla on päättynyt. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri kertoo tiedotteessa, että kuntayhtymähallitus päätti purkaa päätöksen keskiviikkona.

Itä-Karjalan kansanopisto suljettiin kaksi viikkoa sitten koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Koronaviruksen tartuntaketju on saatu tukahdutettua ja kansanopisto voi toimia jälleen normaalisti.

Altistuneiden karanteenit ovat päättyneet.

– Kaksi viikkoa on kulunut taudin toteamista, sulkupäätöksestä sekä altistuneiden karanteenin alkamisesta. Samalla koronaviruksen itämisaika on kulunut, eikä tapaukseen liittyen ole tullut uusia tartuntoja. Nopealla reagoinnilla onnistuttiin välttämään tartuntojen leviäminen, vs. johtajaylilääkäri Veikko Karvanen sanoo tiedotteessa.

Opisto suljettiin, kun siellä oli varmistunut koronavirustartunta yhdellä henkilöllä 30. syyskuuta. Sosteri testasi noin 130 henkilöä seuraavana päivänä. Joukkotestauksessa varmistui yksi uusi tartunta.

Sosteri alkaa raportoida tilannekuvaa koronaviruksesta viikoittain

Sosteri alkaa julkaista viikoittaista tilannekuvaa koronavirustilanteesta Itä-Savon alueella. Itä-Savossa keskiviikkona 13. lokakuuta koronatilanne oli rauhallinen, enemmänkin laskeva kuin nouseva, vaikka valtakunnallisesti tilanne on edelleen paheneva.

Itä-Savon alueella viimeisin positiivinen koronavirustartunta on todettu lauantaina 10. lokakuuta.

Tartuntoja oli seitsemän edellisten 14 vuorokauden aikana.

Ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohti on 17,5.

Viikolla 40 eli syys-lokakuun vaihteessa positiivisia tapauksia oli kuusi ja viikolla 41 yksi. Viikolla 41 otettiin yhteensä 1082 testiä.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes sata prosenttia.

Itä-Savon alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan tiistaina 20. lokakuuta.

Tilannekuva päivitetään tiistaisin Sosterin verkkosivuille Koronavirus – päivittyvä tilanne.

Kommentoidut