Ethän myöhästy junasta! — Aamujunat lähtevät Savonlinnasta muutamaa minuuttia aiemmin

Jos vanhalla tottumuksella luottaa siihen, että juna lähtee Savonlinnasta 9.30 voi jäädä kyydistä. Kyseinen junavuoro lähtee jatkossa jo 9.23. Myös muihin junavuoroihin on tehty pieniä muutoksia.

Soila Puurtinen

Uudet aikataulut astuivat voimaan sunnuntaina 9.12. 

Juna-aikataulut muuttuivat sunnuntaina. Savonlinnasta Parikkalaan kulkevassa liikenteessä taajamajunaliikenteessä on pieniä muutoksia, mutta tarkkana saa olla, jos meinaisi kulkea vanhan tottumuksen mukaan. Aikatauluja on käytännössä Savonlinnan suunnasta hieman aikaistettu.

Aamulla ensimmäinen juna lähtee maanantaista lauantaihin Savonlinnasta kello 5.25. Aiemmin juna lähti kello 5.30. Juna on Parikkalassa kello 6.18, ja junasta on vaihtomahdollisuus Helsingin suuntaan kulkevaan junaan.

Seuraava juna lähtee Savonlinnasta maanantaista sunnuntaihin kello 9.23, kun aiemmin juna lähti kello 9.30. Junalla on vaihto Parikkalasta sekä Joensuun että Helsingin suuntiin.

Joka viikonpäivä kulkeva päiväjuna lähtee edelleen kello 12.30. Myöskään 15.30 lähtevään junaan ei ole aikataulumuutosta. Molemmilla on vaihtoyhteys Parikkalassa Helsinkiin ja Joensuuhun.

Iltajuna lähtee jatkossa kello 18.37, ei kello 18.30. Vaihtoyhteys on Helsinkiin ja Joensuuhun.

Maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin iltajuna lähtee Savonlinnasta kello 20.50. Junalla on vaihtoyhteys Joensuun suuntaan.

Parikkalasta Savonlinnaan pitkin päivää

Myös Parikkalasta Savonlinnaan kulkeviin juniin on tullut pieniä aikataulumuutoksia. Aamujunat lähtevät muutamaa minuuttia aiemmin kuin ennen.

Ensimmäinen juna Parikkalasta Savonlinnaan lähtee kello 7.30 maanantaista lauantaihin. Joka päivä aamupäivällä kulkeva juna lähtee kello 10.30.

Päiväjuna lähtee Parikkalasta kello 13.37 ja iltapäivällä 16.37.

Maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin Parikkalasta lähtee juna kello 19.44. Maanantaista sunnuntaihin viimeinen juna lähtee kello 21.49, ja on perillä Savonlinnassa 22.42.

Uudet aikataulut ovat voimassa 16.6.2019 asti.