Lumisateet sakenevat Savonlinnan seudulla maanantaina iltapäivällä — Ajokeli heikkenee

Lumisateet saattavat kestää keskiviikkoon asti

Jaana Hänninen

Aamupäivän aikana ei kaikkialla Savonlinnassa ole vielä lumisadetta, mutta lumisateet seudulla todennäköisesti sakenevat iltapäivän aikana.
Aamupäivän aikana ei kaikkialla Savonlinnassa ole vielä lumisadetta, mutta lumisateet seudulla todennäköisesti sakenevat iltapäivän aikana.

Lumisateet sakenevat todennäköisesti Savonlinnan seudulla maanantai-iltapäivän aikana. Lumisateita riittänee iltaan ja mahdollisesti jopa yöhön asti. Lumipyryjen välissä on heikkoa tai kohtalaista lumisadetta.

Lämpötila pysyy pikkupakkasella tai nollassa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen sanoo, että lumisateen ja nollakelin takia ajokeli heikkenee iltapäivästä alkaen, lähdettiinpä Savonlinnasta sitten Kuopion tai Helsingin suuntaan. Kaikkein huonoin ajokeli on Lappeenrannan ja Kouvolan suuntaan mennessä.

— Länsi-Suomessa, Turku-Tampere-Kokkola-linjan länsipuolella on käytännössä poutaa. Jos aikoo Savonlinnasta etelän suuntaan, kannattaa miettiä, pääsisikö Jyväskylän kautta, Tuovinen sanoo.

Lumisateet johtuvat siitä, kun kosteutta on nousemassa sekä Suomenlahdelta että Laatokalta. Yöllä ehkä vielä toinen matalapaine lähtee nousemaan pohjoiseen.

Tiistaiaamuna lumisade näillä näkymin taukoaa ja heikkenee. Silti keskiviikkoaamuun saakka voi tulla heikkoa lumisadetta.