Halukkaat pääsevät tutustumaan torstaina pitkään yksityisomistuksessa olleeseen Lehtiniemeen — Savonlinnan kaupunki esittelee tammikuussa hankkimaansa tilaa

Savonlinnan kaupunki esittelee tammikuussa ostamaansa Lehtiniemen tilaa torstaina kaikille kiinnostuneille.

Soila Puurtinen

Lehtiniemen tilan pinta-ala on vajaa 43 hehtaaria ja rakennuksia on lähes parikymmentä. Katseltavaa siis riittää. Ilmakuva on vuodelta 2013.
Lehtiniemen tilan pinta-ala on vajaa 43 hehtaaria ja rakennuksia on lähes parikymmentä. Katseltavaa siis riittää. Ilmakuva on vuodelta 2013.

Lehtiniemessä järjestetään avointen ovien päivä torstaina 13. kesäkuuta kello 12—16, jolloin kuntalaiset pääsevät vapaasti tutustumaan alueeseen ja rakennuksiin.

Aluetta on esittelemässä Savonlinnan kaupungin teknisen toimialan toimitilapalvelut.

Savonlinnan kaupunki osti Lehtiniemen alueen ja rakennukset avoimella huutokaupalla tammikuussa 2019.

LUE MYÖS: Lehtiniemen tilan uusi omistaja, Savonlinnan kaupunki ei tee suurempia suunnitelmia, ennen kuin Rauhalinnan tilanne ratkeaa — "Rauhalinna on olennainen osa kokonaisuutta"

Kaupunki kertoi huutokaupan ratkeamisen jälkeen, ettei tee suurempia suunnitelmia, ennen kuin Rauhalinnan tilanne ratkeaa, sillä kaupungin mukaan Rauhalinna on olennainen osa kokonaisuutta. Rauhalinna myydään tänä kesänä ja myyntitapana on tietojen mukaan myös huutokauppa.

Lehtiniemen tilan pinta-ala on vajaat 43 hehtaaria, josta 26 hehtaaria on metsää. Kiinteistössä on 18 rakennusta, joista kartanon päärakennus on suojeltu. Rantaviivaa on kilometrin verran.

Vuonna 2007 savonlinnalainen Veikko Heinonen osti Lehtiniemen tilan Itä-Savon koulutuskuntayhtymältä 2,5 miljoonalla eurolla. Heinosen omaisuus on ulosmitattu.

LUE MYÖS: Lehtiniemen ja Rauhalinnan kiinteistöt on ulosmitattu — Veikko Heinonen kertoo, miksi hänellä ei ole enää omaisuutta eikä postimerkkejäkään

Avoimet ovet Lehtiniemessä 13. kesäkuuta kello 12—16 osoitteessa Rauhalinnantie 12, Savonlinna.

Kommentoidut