Enonkoskella veistetään tänäkin kesänä hiekkaa – Töiden syntyyn ja hiekkataidenäyttelyyn voi tutustua omaan tahtiin

Euroopanmestaruuskilpailu peruuntui koronan takia, mutta upeita veistoksia on silti luvassa.

Tuija Pauhu

Ranskalainen Steve Armance osallistui hiekanveiston EM-kilpailuihin viime kesänä teoksellaan Tanssiva joutsen.
Ranskalainen Steve Armance osallistui hiekanveiston EM-kilpailuihin viime kesänä teoksellaan Tanssiva joutsen.

Enonkosken torilla veistetään tänäkin kesänä hiekkaa. Enonkosken kunta ja Jäälinna ry järjestävät taidenäyttelyn, jonka alkajaisiksi syntyy kymmenen 2,5 metrin korkuista hiekkaveistosta kesäkuun 26. päivän ja heinäkuun 1. päivän välisenä aikana.

– Aiemmista vuosista poiketen nyt ei järjestetä suurta yleisötapahtumaa, vaan jokainen voi käydä kuuden päivän aikana omaan tahtiin seuraamassa veistosten syntymistä tai tutustumassa niihin myöhemmin, sanoo Enonkosken kunnanjohtaja Minna Laurio.

– Tavoitteena on ilahduttaa asukkaita sekä kesäasukkaita ja saada matkailijatkin pysähtymään tänne, Laurio sanoo.

Näyttely on avoinna joka päivä, ja sinne on vapaa pääsy. Syksyllä veistokset valaistaan.

Jäälinna ry:n puheenjohtaja Tuomo Jantunen kertoo tiedotteessaan, että yleisöä varten valmistetaan ”taidepolku”, joka kiertää veistoalueen. Näin varmistetaan, että katsojien on helppoa noudattaa välimatkasuosituksia. Myös veistokset ympäröidään naruilla.

Näyttelyn teemana on koronakeväässä tutuksi tullut "Yhdessä". Näyttelyn taiteilijat ovat Tarja Matikainen, Riitta Matikainen, Virpi Timonen ja enonkoskelainen Sofia Sopanen.

Enonkoskella on järjestetty kansainvälinen hiekanveistotapahtuma on järjestetty kahdeksan kertaa. Tänä kesänä oli tarkoitus kilpailla viidettä kertaa Euroopan mestaruudesta. Koronan takia ilmoittautumien keskeytettiin.

Hiekanveistoa ja hiekkataidenäyttely Enonkosken torilla 26.6. alkaen koko kesän. Näyttelyn työt valmistuvat 1.7. mennessä.