Tuore sääennuste: Rajuilman pahin ryske tulee eturintamassa, salamointi on runsasta

Myräkkä myöhästyy parilla tunnilla aiemmin ennustetusta. Etelä-Savoon mustimmat pilvet eivät välttämättä yllä.

Jaakko Avikainen

Ensi yönä sataa ja salamoi, mutta tuoreen ennusteen mukaan Etelä-Savo säästyy pahimmalta myräkältä.
Ensi yönä sataa ja salamoi, mutta tuoreen ennusteen mukaan Etelä-Savo säästyy pahimmalta myräkältä.

Lauantaille ennustettu rajuilma eli Klaara-myrsky alkaa tuntia tai paria ennakoitua myöhemmin. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että rajuilma on kehittymässä, mutta alkuaika on siirtynyt eteenpäin.

Kymenlaaksossa ryske alkaa iltakahdeksan tienoilla ja Etelä-Karjalassa kello kymmenen korvilla. Parikkalassa jytisee puolentyön paikkeilla, mutta Etelä-Savoon pahin myräkkä ei välttämättä yllä. Myrsky ruskoi lähinnä Etelä-Suomea.

— Etelä-Savo saattaa jäädä sivuun, mutta parempi sielläkin on varautua, Tuovinen sanoo.

Mikkelissä on tänään mitattu hellelukemia ja ilma on kosteaa sekä muhivaa. Jos rajuilma yltää Etelä-Savoon, pahin myräkkä tulee eturintamassa. Tuovinen kertoo, että sade ja salamointi ei mene ohi hetkessä, vaan jytinä kestää puolestatoista kahteen tuntia.

Salamointi on runsasta ja Ilmatieteen laitos on varoittanut myrskypuuskista, joiden aikana voi tuulla 25 metriä sekunnissa.

— Puita voi kaatua ja sähköjä mennä poikki.

Ukkosiin liittyy todennäköisesti hyvin runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia.

Sunnuntaina saadaan kuurosateita, mutta sen jälkeen sää näyttää kesäiseltä. Tuovisen mukaan hellepäiviä voi vielä tulla ja neljä kuukautta kestänyt normaalia viileämpi sääputki katketa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.