Inspiraatio kansallismaisemasta — Vallilan Harju-kuosissa komeilee Punkaharju

Vallila Interiorsin Henry Ahlavuo esitteli Vallilan mallistoa Hotelli Punkaharjulla. Harjun kauniit maisemat innoittavat hänet valokuvaamaan.

Timo Seppäläinen

Vallila Interiorsin Henry Ahlavuo esitteli uutta mallistoa Hotelli Punkaharjulla. Harjun kauniit maisemat innoittavat hänet valokuvaamaan.
Vallila Interiorsin Henry Ahlavuo esitteli uutta mallistoa Hotelli Punkaharjulla. Harjun kauniit maisemat innoittavat hänet valokuvaamaan.

Hotelli Punkaharjulla esiteltiin torstaina Vallilan tämän syksyn ja talven sisustuskokoelmaa. Kokoelma on luontoaiheinen ja kantaa nimeä Uljas Suomi.

— Luonto on tullut isoksi osaksi sisustuskuoseja vuosien varrella, mallistoa esitellyt Henry Ahlavuo Vallila Interiorsista kertoi.

— Suomi 100 -juhlavuonna päätimme hakea inspiraatiota Suomesta. Designerit lähetettiin kiertämään maata ja syntyi paljon kuoseja ja tarinoita. Nyt esillä on niistä kolme.

Punkaharjulla esillä oli Harju, Koli ja Imatra. Harju kuvaa Punkaharjua, yhtä Suomen kansallismaisemista. Kuosissa Puruvesi ja Pihlajavesi kimmeltävät auringossa männynrunkojen välistä. Harju on Matleena Issakaisen suunnittelema.

Presidenttivierailuun ja CNN:n maisemalistaukseen viitaten Ahlavuo totesi kuosin olevan hyvin ajankohtainen.

— Tuntuu, että Punkaharju on ollut median keskipisteenä viime aikoina. Eikä ihme, paikkaan liittyy niin paljon historiaa ja kulttuuria.

Hotelli Punkaharjun emäntä Saimi Hoyer kertoi Imatran, Punkaharjun ja Kolin muodostavan Itä-Suomeen matkailureitin. Tämä oli syy sille, että juuri nuo kolme kuosia olivat esillä.

— Kaikki kuosit jäävät saman pyörailyreitin varrelle. Siksi päätimme tuoda ne tänne. Kyseessä on vanha matkailureitti, ja tämä kolmio tulisi aktivoida Suomen matkailussa. Koli on maskuliininen ja jylhä, ja Punkaharju on sen pikkusisko.

Hoyer kertoi, että Harju-kuosista on tarkoitus tehdä suihkuverhot hotellille.

Hotelli Punkaharjun ja Vallilan yhteistyö ei ole uutta, sillä hotellin ruokasalin seinällä roikkuu koko seinän suuruinen verho. Tilaustyönä tehdyn verhon kuosi pohjautuu Vihtori Ylisen Punkaharju-koulutauluun.

— Verhot ovat iso asia hotellissa, ja verhokin voi olla taulu. Mietimme, että saliin pitää saada katseenvangitsija, ja tajusimme, että ruokasalin seinälle pitää saada verho. Tämä verho on hotellin sydän ja herättää hotellivieraissa paljon kysymyksiä.

Ahlavuo kertoo, että paikalliskuosit kiinnostavat myös kohdepaikkakuntien ulkopuolella. Kuoseja myydään ympäri Suomea ja maailmaa.

— Kuoseilla on historiaa ja merkitystä muillekin kuin paikkakuntalaisille. Ne auttavat innovoimaan ja modernisoimaan asioita tälle vuosituhannelle.

Juho Papinniemi