Päiväkotiin eväät mukaan maanantaina ja tiistaina — JHL:n kaksipäiväinen lakko saattaa sulkea Savonlinnassa myös uimahallin ja jäähallin

Palvelutalojen asukkaille ja muille kaupungin ruokapalvelun varassa oleville tehdään ruuat myös lakkopäivinä. Päiväkotilasten vanhemmille tiedotetaan järjestelyistä tarkemmin tällä viikolla.

Soila Puurtinen

Lasten päiväkotirepuista löytynee maanantaina ja tiistaina myös päivän eväät.
Lasten päiväkotirepuista löytynee maanantaina ja tiistaina myös päivän eväät.

Savonlinnan päiväkotilasten pitää todennäköisesti ottaa maanantaina ja tiistaina päiväkotiin eväät mukaan. Päiväkodit tiedottavat perheille asiasta tarkemmin tällä viikolla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti keskiviikkona kahden päivän lakosta, joka ajoittuu ensi viikon maanantaille ja tiistaille. Liitto julkaisi listan lakon piiriin kuuluvista kohteista.

Lakko koskee Savonlinnassa kaupungin siivous- ja ruokapalveluja sekä liikuntapalveluita.

Kyseessä on poliittinen lakko, jolla JHL vastustaa hallituksen suunnitelmaa heikentää pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojaa.

JHL:n Savonlinnan pääluottamusmies Ilkka Kemppainen sanoo, että lakon aikanakin tehdään ruuat palvelutaloihin ja muihin laitoksiin, joissa asuvat ovat ympärivuorokautisesti kaupungilta tulevan ruuan varassa.

Päiväkoteihin JHL:n jäsenet eivät ruokaa tee. Kaupungin keskuskeittiöstä ruoka menee myös yksityisiin Touhulan päiväkoteihin, joten eväät pitänee ottaa Touhuloihinkin.

— Selvitämme asiaa vielä torstaina ja perjantaina ja päiväkodit tiedottavat järjestelyistä vanhemmille, sanoo ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Johanna Kotilainen.

Tällä hetkellä Kotilaisen mukaan ajatus on, että kodeista laitettaisiin päiväkotilasten mukaan eväät, jotka voisi syödä lämmittämättä.

Kouluruokailuun lakko ei vaikuta, koska ensi viikko on Savonlinnassa syyslomaviikko.

Uimahallikin menee todennäköisesti kiinni

Uimahalli saattaa mennä kiinni lakon takia, koska se ei voi olla auki ilman uinninvalvojia.

Syyslomaviikolle oli tarkoitus ajoittaa muun muassa viitenä päivänä pidettävät uimakoulut. Keskiviikkona ei saatu täyttä varmuutta uimakoulujen toteutumisesta tai peruuntumisesta.

Myös kenttämestarit ja jäähallin laitosmiehet ovat lakossa.

JHL:n lakko alkaa maanantaina 22.10. kello 00.00 ja loppuu tiistaina 23.10. kello 24. Lakko koskee kaikkia lakon aikavälillä alkaneita vuoroja.

Keskiviikkona myös hoitoalan ammattiliitot Tehy ja Super ilmoittivat omista uusista työtaistelutoimistaan. Liitot aloittavat ensi maanantaina vuoronvaihtokiellon, joka kestää kaksi viikkoa

Luetuimmat