Kävipä hyvä tuuri! – Savonlinnan kaupunki saa uuden paloaseman tontin laitettua edullisesti kuntoon

Kaupunki saa uuden terveysaseman rakennustyömaalta käyttökelpoiset maamassat ilmaiseksi paloaseman tontille. "Todellinen win-win-tilanne", sanoo kiinteistöjohtaja Jukka Oikari.

Soila Puurtinen

Uuden paloaseman tontti Sortteerinlahdessa laitetaan rakentamiskuntoon. Paloaseman rakentamisen on määrä alkaa ensi vuonna.
Uuden paloaseman tontti Sortteerinlahdessa laitetaan rakentamiskuntoon. Paloaseman rakentamisen on määrä alkaa ensi vuonna.

Moni ohikulkija on viime päivinä tuumannut, että Savonlinnan uusi paloasema on jo rakenteilla Sortteerinlahdessa, kun maansiirtotyöt tontilla näyttävät alkaneen.

Kaupungin kiinteistöjohtaja Jukka Oikari kertoo, että tontilla tehdään nyt vain pohjatöitä ja täyttöä.

– Sosterin pääterveysaseman työmaalta jää käyttökelpoisia ylijäämämassoja, jotka maansiirtourakoitsija tuo paloaseman tontille. Urakoitsijan ei tarvitse kuljettaa ylijäämämaita maankaatopaikalle eikä meidän tarvitse maksaa maa-aineksista mitään. Tämä on todellinen win-win-tilanne, jossa kaikki voittavat, Oikari sanoo.

Kaupunki rakennuttaa uuden paloaseman Sortteerinlahteen, koska vanhalla paloasemalla on sisäilmaongelmia. On edullisempaa rakentaa uusi paloasema kuin remontoida entinen nykymääräysten mukaisiksi.

Oikari kertoo, että paloaseman erikoissuunnittelu kilpailutetaan kesäkuun aikana.

Tarkoitus on, että suunnitelmat olisivat loppuvuodesta mahdollisimman pitkällä niin, että kaupunki pääsisi kilpailuttamaan rakennusurakan.

Rakennustyöt alkavat ensi vuonna, ja uusi paloasema saadaan käyttöön jossain vaiheessa vuotta 2022.

– Kun pohjatyöt ja täytöt tehdään nyt, pääsemme kilpailuttamaan rakennusurakkaa valmiille tasaiselle pohjalle, Oikari sanoo.

Paloasema maksanee ainakin yli kuusi miljoonaa euroa.

Juha Rika

6431807.jpg

Vanhalle terveysasemarakennukselle yritetään keksiä käyttöä, kun uusi valmistuu

Kun Sosteri saa uuden pääterveysaseman valmiiksi, yritetään vanhalle terveysasemalle Oikarin mukaan keksiä jotain käyttöä. Kaupunki omistaa vanhan pääterveysaseman rakennuksen.

– On suuri arvoitus, mitä rakennukselle tehdään, Oikari sanoo.

Jos joku ottaa vanhan terveysaseman johonkin käyttöön, rakennukselle on ensin tehtävä perusteellinen remontti.