Rantasalmi osoitti tienpitäjälle maantien 464 vaaran paikat — Selvitys todistaa, että tie on tarpeellinen, vilkkaasti liikennöity, liian kapea ja huonokuntoinen

Tien huono kunto vaarantaa potilasturvallisuutta. Kriittisesti sairaimmat ja neurologiset potilaat joudutaan kuljettamaan Juvan kautta, mikä lisää kuljetusaikoja.

Timo Seppäläinen, Timo Seppäläinen

Rantasalmen valtuustossa moni oli sitä mieltä, että Asikkalantien risteykseen tarvittaisiin liikenneympyrä.
Rantasalmen valtuustossa moni oli sitä mieltä, että Asikkalantien risteykseen tarvittaisiin liikenneympyrä.

Rantasalmen kunnanvaltuutetut toivoivat maanantain kokouksessaan, että Pohjois-Savon ely ottaa vakavasti kunnan muistion, jossa esitetään lukuisia parannusehdotuksia maantielle 464.

Kunta on yhdessä Sosterin ja kahden yrityksen kanssa teettänyt perusteellisen selvityksen tien ongelmakohdista. Selvitys lähetetään pikapuoliin tien ylläpitäjälle eli Pohjois-Savon elylle.

Useille risteysalueille esitetään selvityksessä parannuksia. Tien talvikunnossapitoa esitetään kohennettavaksi, ja kevyelle liikenteelle toivotaan turvallisempaa kulkua varsinkin kapealla ja mutkaisella tieosuudella Rantasalmelta Varkau-
den suuntaan.

— Myös tien kunnostamiseen liittyviä terveisiä lähetettiin. On poikkeuksellista, että maantiellä joudutaan laittamaan tien nopeusrajoitus viiteenkymppiin ja laittamaan kelirikkomerkkejä, kuten täällä on jouduttu tekemään, sanoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Sistonen (kesk.).

Selvitys tehtiin Jussi Tynkkysen (kesk.) valtuustoaloitteen perusteella. Hän toivoi maanantaina, että ely selvittäisi vielä perusteellisesti muistiossa mainittua vaihtoehtoa, jonka mukaan laitettaisiin liikenneympyrä maantie 464:n, Asikkalantien ja Joroistentien risteykseen.

Ely-keskus on pari vuotta sitten todennut, että liikenneympyrä ei tuohon risteykseen mahdu. Silti valtuutettujen mielestä asia on pidettävä yhä esillä.

— Päivittäin siitä kulkevana tiedän, että se on tosi hankala paikka. Liikenneympyrä lisäisi liikenneturvallisuutta etenkin Rantasalmen ohikulkutien nopeuden rajoittajana, sanoi Jouko Lukkarinen (kesk.).

Päivi Koikkalainen-Rovamo (vihr.) korosti kevyen liikenteen turvallisuutta.

— Kun tietä joka tapauksessa on välttämätöntä kunnostaa, siinä yhteydessä voisi ottaa huomioon myös pyöräilijät joko erillisellä kevyen liikenteen väylällä tai vähintään piennarta leventämällä, hän sanoi.

Jouko Lukkarinen huomautti, että varsinkin Rantasalmelta Varkauteen päin tie on liian kapea myös ajoneuvoliikenteelle.

— Siinä jos tulee rekka ja leveä maatalouskone vastakkain, niin siinä on tietämistä. Pitäisi selvittää, voisiko sen leventää vähintään sellaiseksi kuin on Rantasalmi—Parkumäki-välillä.

Ahti Myllys (kok.) oli sitä mieltä, että kunta ei muistiossaan pyydä ollenkaan mahdottomia.
— Vähintään talvikunnossapidolle tarvittaisiin hoitoluokan korotus.

Jari Rautiainen (kesk.) ihmetteli, miksei metsäteollisuus ole ottanut voimakkaammin kantaa tien kunnostustarpeeseen, vaikka heillä on tielle kovasti käyttöä.

Tässä vielä linkki tienpitäjälle toimitettavaan selvitykseen.

Maantie 464

Yhdistää valtatiet 14 ja 5, kulkee Rantasalmen ohi.
Vuorokauden aikana 1 100—2 660 ajoneuvoa.
Raskasta liikennettä  vuorokaudessa 100—175 ajoneuvoa.
Neljän vuoden aikana 41 poliisin tietoon tullutta onnettomuutta, joissa on menehtynyt kolme ihmistä. Selvästi suurin syy onnettomuuksiin on tieltä suistuminen.
Tien käyttöä lisäävät Stora Enson uuden Varkauden tehtaan ja Punkaharjulle rakennettavan kertopuutehtaan laajennuksen raaka-ainekuljetukset sekä Leppävirran jätteenpolttolaitokselle suuntautuvat kuljetukset.
Ambulanssiliikenne kasvanut Savonlinnan keskussairaalan palvelujen vähennyttyä. Tien huono kunto vaarantaa potilasturvallisuutta. Kriittisesti sairaimmat ja neurologiset potilaat joudutaan kuljettamaan Juvan kautta, mikä lisää kuljetusaikoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet