Matti Vanhanen: Parikkalan rajanylityspaikka on kotimainen asia —  valtion rahapula suurin syy siihen, että asia ei ole edennyt

Keskustan presidenttiehdokas kansanedustaja Matti Vanhanen kommentoi asiaa yleisötilaisuudessa Savonlinnassa.

Timo Seppäläinen

Keskustan presidenttiehdokas kansanedustaja Matti Vanhanen kommentoi asiaa yleisötilaisuudessa Savonlinnassa.

Keskustan presidenttiehdokas kansanedustaja Matti Vanhanen sanoo, että Parikkalan rajanylityspaikan kehittäminen on kotimainen asia, joka ei varsinaisesti liity Euroopan unionin Venäjä-pakotteisiin. Vanhanen arvioi, että Suomen valtion talous on suurin syy siihen, että rajanylityspaikkaa ei ole kehitetty. Näin oli asia jo hänen pääministerikaudellaan viime vuosikymmenellä.

Vanhanen arvioi yleisötilaisuudessa Taidelukiolla, että Venäjä on kehittämässä infraa siten, että sen loogisena seurauksena on ylityspaikan avaaminen jollain aikataululla.

— Uskon, että jos matkustajavirtojen kannalta kansainvälinen raja-asema osoittautuu tarpeelliseksi, se kyllä toteutuu.

Vanhanen näki kaksi syytä Venäjän ja Suomen välisen kaupankäynnin vähenemiselle. Siinäkään ei hänen mielestään ole kyse EU:n sanktioista, vaan Venäjän omasta talouskehityksestä sekä Venäjän oikeudellisen järjestelmän epävarmuudesta, joka ei houkuttele suomalaisia investoijia.

Markus Kuokkanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.