Talousrikoksista luettiin Savonlinnassa syytteitä — Yrittäjäkaksikolle vaaditaan käräjäoikeudessa ehdollista vankeutta ja liiketoimintakieltoa

Talousrikosepäilyt liittyvät ravintolatoimintaan vuosina 2014-2015.

Käräjäoikeudessa on luettu kahdelle yrittäjälle syytteet kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Talousrikossyytteet liittyvät vuosiin 2014 ja 2015, jona aikana vastaajat olivat pyörittäneet ravintolaa Savonlinnassa.

Syyttäjän näkemyksen mukaan vastaajat olivat harjoittaneet liiketoimintaa vain muodollisesti toisen vastaajan hallitseman toiminimen alla.

Ravintola oli kuitenkin toiminnassa ja syyttäjä katsoo, että vastaajat olivat jättäneet kirjaamatta kirjanpitoon ravintolan myyntituloja 28 000 euron edestä.

Lisäksi heidän katsotaan merkinneen kirjanpitoon vääriä tietoja kirjaamalla yritykselle perusteettomia kuluja 5 825 euron arvosta. Kyseessä on syyttäjän mukaan kirjanpitorikos.

Törkeään veropetokseen liikekumppanit ovat syyllistyneet, koska he olivat antaneet arvonlisäverollista liiketoimintaa harjoittaessaan vääriä tietoja verottajalle.

Tiedot ovat syyttäjän mukaan perustuneet vääristeltyyn kirjanpitoon, minkä johdosta arvonlisävero on määrätty 6 400 euroa liian alhaiseksi.

Lisäksi toisen yrittäjän elinkeinotulosta perittävä vero on määritetty 14 700 euroa liian alhaiseksi.

Syyttäjä ei pidä rikollista toimintaa vähäisenä, ja vaatiikin molemmille vastaajille ehdollista vankeusrangaistusta. Syyttäjä esittää, että oikeus määräisi heidät myös  liiketoimintakieltoon.